Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΕΤΥΧΑΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο περιφερειάρχης μίλησε σε ενημερωτική εκδήλωση για δημοσιογράφους

«Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει προβληθεί περισσότερο από κάθε άλλη Περιφέρεια. Σε αυτό έχουν συμβάλλει, εκτός από την δυναμική καμπάνια ενημέρωσης της Περιφερειακής Αρχής, σε μεγάλο βαθμό και οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ με τα οποία έχουμε άριστη συνεργασία». Αυτά ανέφερε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην ενημερωτική εκδήλωση για τους δημοσιογράφους, που διοργάνωσε στη Λάρισα η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Europe Direct της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η σωστή ενημέρωση αποτελεί ένα μεγάλο όπλο στην διεκδίκηση όλων όσων δικαιούμαστε, γιατί έτσι έχουμε αλληλέγγυα ,στην προσπάθεια που καταβάλλουμε, την κοινωνία. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας επενδύει στη σωστή ενημέρωση των δημοσιογράφων. Γι΄ αυτό και το επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε σεμινάρια για το ΕΣΠΑ και άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που αξιοποιούμε. Σε αυτή τη συμπόρευση με όλους τους φορείς, τους ενεργούς πολίτες, την ανήσυχη κοινωνία, θέλουμε συνοδοιπόρους και τους δημοσιογράφους για να συνεχίσουμε την υλοποίηση σημαντικών έργων, με υπερδέσμευση πόρων, γιατί θέλουμε περισσότερα για τη Θεσσαλία» τόνισε ο Κ. Αγοραστός.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για το πώς αξιοποιούνται τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης κι άλλα, για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και για την πολιτική φιλοσοφία που ακολουθεί η Περιφερειακή Αρχή, η οποία ολοκλήρωσε μια σειρά σημαντικών αναπτυξιακών έργων, γιατί «δεν προεξόφλησε το μέλλον, αλλά τα υλοποίησε στο παρόν».

Με αφορμή την παρέμβαση του, το 2015 ως πρόεδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία άλλαξε η αρχιτεκτονική χρηματοδότησης και επανεκκίνησαν τα μπλοκαρισμένα συγχρηματοδοτούμενα έργα, ο Κ. Αγοραστός χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Ένωση «ανθρώπινη, καθώς έχει αποδειχθεί ότι όσες φορές συνεργαστήκαμε όλοι οι φορείς, και διεκδικήσαμε με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και σωστή προετοιμασία, κερδίσαμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ