ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ 9ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΞΑΡΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ»

Στο πλαίσιο της δράσης «Ενημερωμένοι μαθητές- Αυριανοί Ενεργοί πολίτες» που υλοποιείται στο 9ο Γυμνάσιο Λάρισας, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 υλοποιήθηκε ενημερωτική δράση σε μαθητές/τριες της Γ΄Γυμνασίου , από τα στελέχη του ΚΕΘΕΑ «ΕΞΟΔΟΣ» κ.Νταφούλη Ευαγγελία και κ. Καναβού Αντωνία, με θέμα: «Εξαρτητική συμπεριφορά».

Στόχος της παρέμβασης ήταν η έγκαιρη, έγκυρη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των μαθητών/τριών για το ζήτημα της πρόληψης των εξαρτήσεων (νόμιμες/παράνομες ή συμπεριφορικές εξαρτήσεις, όπως οθόνες και διαδικτυακά παιχνίδια).

Οι μαθητές ενημερώθηκαν αρχικά για τη λειτουργία και τις υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και στη συνέχεια για το φαινόμενο και τα είδη των εξαρτήσεων, το μονοπάτι και το τρίγωνο της εξάρτησης (άτομο, περιβάλλον, συμπεριφορά).

Ακολούθησε η παρουσίαση των προστατευτικών παραγόντων και όσων λειτουργούν επιβαρυντικά και μπορεί να οδηγήσουν σε εξάρτηση. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με ένα βιωματικό εργαστήριο για την αντιμετώπιση της εξαρτητικής συμπεριφοράς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ