ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Τρίτη μέρα (μέσα σε μία εβδομάδα) απεργιακών κινητοποιήσεων στον κλάδο των καλλιτεχνών. Σήμερα αγωνιστικές παρεμβάσεις μέχρι στιγμής πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Λάρισα και Τρίκαλα. Από τις πρώτες πρωινές ώρες ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και άλλα καλλιτεχνικά σωματεία πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στο υπουργείο πολιτισμού στην Αθήνα!

Η συντονισμένη προσπάθεια υπουργείου και αστυνομίας να περιορίσει την κινητοποίηση στο υπουργείο και να κατεβάσει το κεντρικό πανό αποτράπηκε από τους συγκεντρωμένους!

Την σημερινή δύσκολη μα αναγκαία απεργιακή μέρα στην Λάρισα μονοπώλησε αντικειμενικά η συλλογή υλικής βοήθειας από συναδέλφους και άλλους εργαζόμενους για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Το συγκεκριμένο κάλεσμα απηύθυνε χτες ο Σύλλογός μας στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Ταυτόχρονα σήμερα στα Τρίκαλα είναι σε εξέλιξη κινητοποίηση καλλιτεχνών.

Από χτες προστέθηκαν κάποια μηνύματα συμμετοχής και στήριξης στην Απεργία στους ήδη υπάρχοντες φορείς, συλλόγους, σωματεία και χώρους πολιτισμού που εκφράστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Μεταξύ αυτών το «Θέατρο των Οδοιπόρων». Συνεχίζουμε τον αγώνα για το σύνολο των διεκδικήσεών μας αξιοποιώντας πλέον άλλες μορφές όπως οι θεματικές συσκέψεις δια ζώσης και διαδικτυακές, οι αγωνιστικές παρεμβάσεις με βάση τις εξελίξεις, η διαμόρφωση αιτημάτων και σχεδίων συλλογικών συμβάσεων για όλους τους χώρους.

Διεκδικούμε:

➤ Απόσυρση τώρα της απαράδεκτης τροπολογίας 1565/23 που ήρθε μετά το ΠΔ και κάνει χειρότερα τα πράγματα προοπτικά. Καμία σκέψη για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών στο επίπεδο της μεταλυκειακής κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).

➤ Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους χώρους : Λυρική, Ωδεία, τηλεόραση, συναυλίες, στούντιο, εστίαση, πίστες, παράδοση

➤ Συγκρότηση Δημόσιων και Δωρεάν αποκλειστικά Ανώτατων Καλλιτεχνικών Σχολών στα Πανεπιστήμια, που να καλύπτουν τα αντικείμενα των Μουσικών, των Ηθοποιών, των Χορευτών, των Σκηνοθετών.

➤ Αναβάθμιση των Καλλιτεχνικών σπουδών όπως και των Καλλιτεχνικών μαθημάτων στο σχολείο. Ανάπτυξη συστήματος Δημόσιας και Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης από τα σχολικά χρόνια ως και το Πανεπιστήμιο.

➤ Να προχωρήσει άμεσα η συγκρότηση επιτροπών των αντίστοιχων υπουργείων για την αναγνώριση των σπουδών που έχουν κάνει οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων.

➤ Αντιστοίχηση παλαιότερων Τίτλων σπουδών με ευθύνη των Πανεπιστημίων και του ΥΠΑΙΘ.

Το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σωματεία δεν κάνουν πίσω! Οι ασάφειες που παραμένουν με τις τροπολογίες της κυβέρνησης πχ για το πως γίνονται σήμερα οι προσλήψεις στα Ωδεία με βάση του ΠΔ, πρέπει να διευκρινιστούν τώρα! Στην “Βαρυχειμωνιά” που φέρνει η κυβέρνηση στις καλλιτεχνικές σπουδές και τα δικαιώματά μας απαντάμε με συλλογικούς αγώνες.

Είμαστε μαζί και δυνατοί, της τέχνης οι εργαζόμενοι έχουμε φωνή!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ