ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αναφορά κατέθεσε ο Β. Κόκκαλης προς τον ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη

«Άμεση αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας έναντι των πτυχιούχων του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά τη σχετική επιστολή του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οποία στο Προεδρικό Διάταγμα Υπ. Αριθμ. 85 (ΦΕΚ 232/17-1-2022ΕΠ) ‘Καθορισμός προσόντων διορισμού σε φορείς του Δημοσίου (Προσοντολόγιο-Κλαδολόγιο)’, στα προσόντα για την κάλυψη θέσεων στο Κλάδο ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ/Ειδικότητα ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ δεν περιλαμβάνεται το πτυχίο του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ περιλαμβάνονται τα πτυχία όλων των υπολοίπων τμημάτων Βιοεπιστημών.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι αποκλείονται οι απόφοιτοι του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας από την συμμετοχή τους σε μελλοντικούς διαγωνισμούς για την κάλυψη θέσεων ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ και ο αποκλεισμός αυτός «αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και η απόφαση στερείται οποιασδήποτε επιστημονικής ορθότητας, και αντιτίθεται στην παγκόσμια επιστημονική πραγματικότητα για την θέση της Βιοχημείας και της Βιοτεχνολογίας στο χώρο της Βιολογίας και των Βιοεπιστημών.»

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «το εν λόγω τμήμα αποτελεί ένα από τα κορυφαία Τμήματα Βιοεπιστημών στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό με βάση τις εξωτερικές αξιολογήσεις και πιστοποιήσεις, τους δείκτες δημοσιεύσεων και την προσέλκυση κονδυλίων έρευνας από την Ελλάδα και κυρίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.»

Ζητείται η άμεση συμπερίληψη του Πτυχίου Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για κάλυψη θέσεων ΠΕ ΒΙΟΛΟΓΩΝ.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ