Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΚΑΛΩ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ «ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

Σε κατάθεση Τροπολογίας στη Βουλή προχώρησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με σύσσωμη την Κ.Ο., αμέσως μετά την Απόφαση του Αρείου Πάγου που “άναψε το πράσινο φως” στα funds για μαζικούς πλειστηριασμούς. Αναλυτικότερα, η Λαρισαία Βουλευτής, δήλωσε τα εξής:

«Φέραμε πάλι στη Βουλή, την νομοθετική πρωτοβουλία που είχαμε ξανά καταθέσει τον Νοέμβριο, αλλά ο κ. Μητσοτάκης είχε απορρίψει. Με τις ρυθμίσεις που επεξεργαστήκαμε, γίνεται άμεσα πράξη μια στοχευμένη δέσμη παρεμβάσεων υπέρ των συνανθρώπων μας που είναι σε αδιέξοδο. Συγκεκριμένα:

– Επαναφέρουμε την προστασία της κύριας κατοικίας. Κάθε φυσικό πρόσωπο, ανεξαρτήτως επαγγελματικής ιδιότητας, που βρίσκεται σε αποδεδειγμένη αδυναμία πληρωμής, μπορεί να σώσει την κατοικία του, ρυθμίζοντας οφειλές μέχρι το ύψος της αξίας της. Συγχρόνως, για την περίπτωση που ο οφειλέτης αδυνατεί να καταβάλλει τη δόση του, ρυθμίζεται, υπό προϋποθέσεις, η δυνατότητα συνεισφοράς του Δημοσίου.

– Προστατεύουμε, με αντίστοιχους όρους, για τον αγρότη όση έκταση αγρών είναι αναγκαία για να εξακολουθεί να ασκεί το επάγγελμά του και να καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες.

– Κατοχυρώνουμε το δικαίωμα του οφειλέτη, υπό προϋποθέσεις και με αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια, πριν πωληθεί το δάνειό του σε funds, να κάνει προσφορά.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να μην την απορρίψει ξανά, αλλά και όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου να την υπερψηφίσουν, ώστε όλοι μαζί να θωρακίσουμε τους μη προνομιούχους, απέναντι στο μαζικό “τσουνάμι” πλειστηριασμών από τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια.

Όπως έχω επανειλημμένως τονίσει, στο πολιτικό σκηνικό εκτυλίσσεται ένα κρεσέντο υποκρισίας, με τους δήθεν μονομάχους του τεχνητού δικομματισμού, να χύνουν “κροκοδείλια δάκρυα” πάνω από τα “κουφάρια” των ανθρώπινων ονείρων. Οι πολίτες, όμως, θυμούνται καλά πως ήταν η δική μας Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, που το 2010 νομοθέτησε την προστασία της κύριας κατοικίας αδύναμων δανειοληπτών.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ “άνοιξε την πόρτα” στα funds και η Ν.Δ κατήργησε οριστικά το Νόμο ΠΑΣΟΚ.
Ο εμπαιγμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός ορίων, καθώς θα αρκούσε να υπερψηφίσουν την Τροπολογία μας, για να δοθεί υπό προϋποθέσεις μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας στους πολίτες σε δυσχερή θέση.

Συνεχίζουμε, με τεκμηριωμένες ρεαλιστικές λύσεις άμεσης στήριξης των συνανθρώπων μας, που χειμάζονται από την ενεργειακή κρίση, τις δραματικές ανατιμήσεις και την εκτόξευση επιτοκίων. Το ίδιο πράξαμε, με τις διατάξεις που καταθέσαμε για τους δανειολήπτες ελβετικού φράγκου, αλλά και με την πρότασή μας για 120 δόσεις χρεών σε ΕΦΚΑ και Εφορία.

Η εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για όλους, είναι ταυτοτικό θέμα για τη Σοσιαλδημοκρατία και ύψιστη προτεραιότητα για όσους -μια ζωή- αγωνιζόμαστε με “σημαία” τις ανθρώπινες αξίες του ΠΑΣΟΚ.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ