ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ανακοίνωση- ενημέρωση του προεδρεύοντα στην ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας Θανάση Φούντα για την απόφαση της γ.σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ για την αξιολόγηση 

Κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους του ώστε να πάρουν μαζικά μέρος και να στηρίξουν τις αποφάσεις της γ.σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας ενάντια στα σχέδια της υπουργού Παιδείας που θέτουν σε κίνδυνο το δημόσιο σχολείο και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών με τη δήθεν αξιολόγηση που προωθεί, απευθύνει με σημερινή του ανακοίνωση ο προεδρεύων της ΕΛΜΕ Λάρισας Θανάσης Φούντας που συμμετείχε στη συνέλευση που υιοθέτησε το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης των εκπαιδευτικών.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Φούντας αναφέρει:

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Σας ενημερώνω ότι στη Γενική Συνέλευση Προέδρων των ΕΛΜΕ , που πραγματοποιήθηκε στις 11-2-23 στην Αθήνα, έγινε δεκτή η εισήγηση της ΟΛΜΕ με ποσοστό 100%.
Η εισήγηση όπως είναι γνωστό , προβλέπει απεργία-αποχή από την Ατομική Αξιολόγηση, στάσεις εργασίας ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες αποτροπής , 24ωρη απεργία στις 15-2-23 κλπ.
Το συντριπτικό ποσοστό αποδοχής, αποδεικνύει τη διάθεση για καθολική αντίσταση του κλάδου , απέναντι στη συγκροτημένη επίθεση που δέχεται από την Υπουργό Παιδείας και τους δημοσιογράφους που την στηρίζουν.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Μόλις ξεκίνησε μια μεγάλη μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Για να νικήσουμε πρέπει να είμαστε όλοι μαζί , ανεξάρτητα από παραταξιακές και ιδεολογικές διαφορές. Ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους νεοδιόριστους συναδέλφους μας. Σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα έρθει με ακόμη πιο σκληρό τρόπο, η σειρά του καθένα από εμάς.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση σχολείων , μαθητών και εκπαιδευτικών. Δεν πρέπει να αφήσουμε τους μηχανισμούς ασφυκτικού ελέγχου που έστησε η Υπουργός Παιδείας , να διαλύσουν το παιδαγωγικό κλίμα στα σχολεία και να δημιουργήσουν μεταξύ μας σχέσεις ανταγωνισμού, εξάρτησης και υποταγής, εκτρέποντάς μας από την ιερή αποστολή διαπαιδαγώγησης των μαθητών μας.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Τηρούμε πιστά τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας , των Γ. Σ Προέδρων και των Σωματείων μας. Ακολουθούμε τις Συνδικαλιστικές μας ηγεσίες και σταματάμε να λειτουργούμε με την καταστροφική λογική της διάθεσης και της αποστασιοποίησης. Όλοι μας έχουμε ευθύνη . Δεν υποκύπτουμε σε απειλές. Σπάμε τον τσαμπουκά των εκβιασμών και του αυταρχισμού. Δεν συμπληρώνουμε ψηφιακές φόρμες και μπλοκάρουμε κάθε διαδικασία Ατομικής Αξιολόγησης. Δεν είναι ηθικό να περιμένουμε να αγωνίζονται άλλοι για εμάς και κι εμείς απλά να επωφελούμαστε από τον δικό τους αγώνα. Καμία μάχη δεν κερδήθηκε με την απεργοσπασία ή από τον καναπέ του σπιτιού.
Συμμετέχουμε όλοι και όλες μαζικά στις διαδικασίες. Καλούμε και τους συναδέλφους που έχουν διοικητικές θέσεις ευθύνης , να μη σταθούν απέναντι στις αποφάσεις του κλάδου. Την Τετάρτη 15-2-23 πρέπει η συμμετοχή μας στην απεργία να είναι καθολική. Να μην ανοίξει κανένα σχολείο στον νομό , αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Μπορεί να μην μας περισσεύουν τα χρήματα , έχουμε όμως αρκετή αξιοπρέπεια για να δώσουμε και σ’ αυτούς που τολμούν , χωρίς καμία ντροπή, να μας κουνούν το δάχτυλο και να εκτοξεύουν εναντίον μας κούφιες απειλές , προδίδοντας ουσιαστικά τον πανικό τους.
Σ’ αυτόν τον αγώνα δεν είναι κανείς μόνος του. Είμαστε όλοι μαζί. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας χωρίς δικαιολογίες, εξάλλου οι ατομικές ανάγκες δεν τελειώνουν ποτέ, συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας και υπερασπιζόμαστε με κάθε νόμιμο τρόπο τη δημόσια εκπαίδευση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ