Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ: ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Συζητήθηκε στη Βουλή σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ

Τις τραγικές και οξυμένες ελλείψεις στο μοναδικό Κέντρο Υγείας της Λάρισας που είναι χειροπιαστό παράδειγμα του δρόμου ανάπτυξης, που υπηρέτησαν και υπηρετούν με την πολιτική τους, τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή της ΝΔ, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης στη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή.

Ενδεικτικά, ανέφερε ότι, στο Κέντρο Υγείας, υπηρετούν 5 παθολόγοι, 1 γυναικολόγος, η οποία έχει άδεια κύησης, 1 παιδίατρος που είναι προς συνταξιοδότηση. Γενικοί ιατροί δεν υπάρχουν, παρά μόνο ένας που μετακινείται από άλλη μονάδα για μία μέρα. Επίσης, υπάρχει 1 επικουρικός μικροβιολόγος, 1 ακτινολόγος και 2 χειριστές με μετακίνηση από άλλο ΚΥ του νομού, 1 καρδιολόγος, 1 οδοντίατρος, 1 ΩΡΛ. Δεν υπάρχουν πνευμονολόγος, χειρούργος, ουρολόγος, οφθαλμίατρος, ψυχίατρος, γαστρεντερολόγος, ενώ μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού καλύπτεται από συμβασιούχους ορισμένου χρόνου. Δεν υπάρχει προσωπικό για τη φύλαξη – ασφάλεια της δομής και των εργαζομένων σε αυτή.

Ο Γ. Λαμπρούλης επισήμανε ότι απαιτείται ενίσχυση στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, μιας και οι συχνές ελλείψεις αντιδραστηρίων στα εργαστήρια οδηγούν στην αδυναμία εκτέλεσης εξετάσεων.

Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ζήτησε να στελεχωθεί άμεσα με όλο το αναγκαίο, μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικό προσωπικό το ΚΥ Λάρισας και να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση του αναγκαίου ιατροτεχνολογικού και λοιπού εξοπλισμού του ΚΥ.

Ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, στην απάντησή του, προσπάθησε να πείσει ότι γίνεται σημαντική προσπάθεια να στελεχώνεται το Κέντρο Υγείας, έκανε λόγο για «αρκετό και επαρκές προσωπικό», ενώ παραδέχθηκε ότι αρκετά κενά καλύπτονται με ιδιώτες, μερικές όμως ημέρες της εβδομάδας, όπως με τον ουρολόγο. Δεν παρέλειψε δε να υπεραμυνθεί ενός σύστηματος υγείας που έχουν ρόλο ιδιωτικές δομές και ιδιώτες γιατροί…

Την πρακτική αυτή κατήγγειλε ο Γ. Λαμπρούλης στη δευτερολογία του, επιμένοντας ότι υπάρχει έλλειψη βασικών ειδικοτήτων όπως του πνευμονολόγου, ενώ κατέστησε σαφές ότι οι ειδικότητες είναι απαραίτητες κάθε μέρα και όχι δυο φορές της βδομάδα. Ακόμα κατήγγειλε ότι το ΚΥ δεν έχει φύλαξη, ενώ συνολικά κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα και όχι αποσπασματικές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ