Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΘΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ

Ομιλία του Θωμά Παπαλιάγκα στην Τερψιθέα

Στην Τερψιθέα βρέθηκε το πρωί της Κυριακής, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, κ. Θωμάς Παπαλιάγκας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Στη συνάντησή του με κατοίκους, ο κ. Παπαλιάγκας, μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας ότι το δίπολο που τα φιλικά προς την Κυβέρνηση ΜΜΕ δημιουργούν έχει προφανή στόχο να αξιοποιήσει την εμφανή αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να απειλήσει την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πρόκειται για ένα καχεκτικό δίπολο, το οποίο θα αντικατασταθεί από ένα σύστημα τριών πόλων μετά τις εκλογές, όπου ισχυρός τρίτος πόλος εγγυητής της δημοκρατίας και της σταθερότητας θα είναι το ΠΑΣΟΚ.

Αυτόν που φοβάται η Κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Για το λόγο αυτό η ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ είναι προϋπόθεση για την ανατροπή της Κυβέρνησης Μητσοτάκη .

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Παπαλιάγκας στην τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες. Η καχυποψία που προκαλεί σε βάρος της δικαιοσύνης και της ανεξαρτησίας της είναι προφανής. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με την στάση Πόντιου Πιλάτου που αποφάσισε να κρατήσει, στην ουσία στηρίζει τα funds. Οφείλουμε να θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου κατήργησε τον νόμο του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (ν. 3869/2010), τον οποίο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταψηφίσει και στη Βουλή το 2010χτίζοντας έτσι θεσμικό πλαίσιο για το μεγάλο πλιάτσικο σε βάρος των περιουσιών των δανειοληπτών

Το ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο κ. Παπαλιάγκας, καταθέτει ξανά τροπολογία στη Βουλή για την επαναφορά της προστασίας της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς και τους εκβιασμούς των funds, με καθορισμό χαμηλότερων δόσεων και σταθερό, χαμηλό επιτόκιο για τις ρυθμίσεις δανείων, με επιδότηση από το δημόσιο των δόσεων αποπληρωμής για αποδεδειγμένα αδύναμους δανειολήπτες και με προστασία της αγροτικής γης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή, επισημαίνοντας πως δεν μπορεί μια Κυβέρνηση που -υποτίθεται- νοιάζεται για τον αγροτικό κόσμο, να αδιαφορεί και για την αύξηση του κόστους καλλιέργειας και για το μειωμένο εισόδημα των αγροτών. Προτεραιότητά μας είναι η ενίσχυση, η προστασία και βιωσιμότητα του αγροτικού εισοδήματος, με την διαμόρφωση και ανάδειξη μιας ελκυστικής και δυναμικής υπαίθρου με υψηλή ποιότητα ζωής και πρόσβαση σε όλες τις βασικές υπηρεσίες, είπε ο κ. Παπαλιάγκας.

Οι ερχόμενες εκλογές είναι μια καλή ευκαιρία να δοθεί το μήνυμα που πρέπει στην κυβέρνηση της ΝΔ και να αναδειχθεί και πάλι σε κεντρικό πολιτικό πόλο το κόμμα εκείνο που στάθηκε διαχρονικά δίπλα στα προβλήματα της αγροτιάς.

Προσπερνάμε τα ψεύτικα διλήμματα, δημιουργούμε νέες πολιτικές ισορροπίες, ενισχύουμε το ΠΑΣΟΚ , τη σοσιαλδημοκρατία και το μέλλον της χώρας, κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ