Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ

Η Ηρώ Διώτη θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΜΕΡΑ 25 στο νομό Λάρισας

Κάλεσμα συστράτευσης στις προοδευτικές δυνάμεις που δεν αντέχουν τη λεηλασία των πολλών από τους πολύ λίγους απηύθυνε σήμερα από τη Λάρισα ο γραμματέας του ΜΕΡΑ 25 Γιάνις Βαρουφάκης, υποστηρίζοντας ότι αυτό το κάλεσμα συστράτευσης σε όλη τη χώρα παίρνει σάρκα και οστά και σημαντικές προσωπικότητες συντάσσονται με το ΜΕΡΑ 25. Στη Λάρισα τέτοια πρόσωπα είναι η πρώην βουλευτής Ηρώ Διώτη που θα είναι και επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στο νομό ο γιατρός Δημήτρης Μπαμπαλής και ο ψυχολόγος Σωτήρης Λαϊνάς.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε για την αναγκαιότητα εκλογικής συμπόρευσης με το ΜέΡΑ25 των δυνάμεων που πιστεύουν σε μια πολιτική πορεία Ρήξης με την Ολιγαρχία & προοδευτικής αλλαγής, ως απαραίτητη συνθήκη για την επιβίωση & την απελευθέρωση της ελληνικής κοινωνίας, υποστηρίζοντας ότι οι όποιες συνεργασίες θα πρέπει να γίνουν στη βάση της προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση πως είναι τιμή του ΜέΡΑ25 να πλαισιώνεται από τέτοιους ανθρώπους. «Προσωπικά, είναι μεγάλη η συγκίνηση μου. Το 2015 ήμασταν μαζί με την Ηρώ Διώτη στη Βουλή και τώρα οι δρόμοι μας συναντιούνται και πάλι» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης και κατέληξε πως είναι τεράστια η χαρά που η Ηρώ Διώτη θα είναι υποψήφια του ΜέΡΑ25 εδώ στη Λάρισα.

Με βιντεοκλήση

Εν τω μεταξύ ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας κράτησε σήμερα την κ. Διώτη μακριά από τη συγκέντρωση που έγινε παρουσία του Γ. Βαρουφάκη, αλλά με τη χρήση της τεχνολογίας η πρώην βουλευτής απηύθυνε μέσω τηλεδιάσκεψης χαιρετισμό στη συγκέντρωση.

Η Ηρώ Διώτη ανέφερε πως εκτιμούσε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 από το 2015 που εξιστορούσε τα γεγονότα από τις διαπραγματεύσεις και όχι τα συμπεράσματα. «Μετά το 2015 με την συνθηκολόγηση μείναμε στο περιθώριο με την μεγάλη ήττα τότε” επισήμανε η Ηρώ Διώτη και συμπλήρωσε πως το 2019 που ψήφισε το ΜέΡΑ25 το παρατηρούσε απέξω και όταν είδε πως δεν το ρούφηξε η “μικροεξουσία”, αντίθετα ριζοσπαστοκοποίηθηκε και εξέφρασε πράγματα που μπορούσαν να φέρουν τον κόσμο κοντά, οδήγησε στο να “βλέπουμε πλέον λίγο από τον εαυτό μας πλέον εκεί γιατί εκφράζει πράγματα που πιστεύουμε».

«Το ΜέΡΑ25 είναι η πιο μαζική προσπάθεια στην Αριστερά που δεν έχει συνθηκολογήσει. Επέλεξε να μην είναι η Αριστερά της ήττας και γι’ αυτό μπορεί να συμβάλει σε μια αναγέννηση ενός κινήματος που μπορεί να ξαναζωντανέψει σε όλα τα επίπεδα» ανέφερε ακόμα η Ηρώ Διώτη και κατέληξε λέγοντας: «με χαρά θα βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια από όπου μπορώ και σε αυτή την αναμέτρηση της υποψηφιότητας μου. Δηλώνω παρούσα.»

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μπαμπαλής, ανέφερε πως αποσυρθήκαμε και αποσύρθηκαν μαζί με μας τα καλύτερα κομμάτια τότε -το 2015- του κόσμου. «Βλέπω στο ΜέΡΑ25 μια συλλογικότητα που είναι πολύ σημαντική γι’ αυτό βγήκαμε ως τρεις άνθρωποι που συλλογικά παλεύοντας παλιά, δίνουμε μαζί ξανά τώρα αυτό τον αγώνα. Χαίρομαι που καταφέρατε ως ΜέΡΑ25 από την σταθερότητα και την συνεπή σας στάση ακόμα και στα δευτερεύοντα ζητήματα, να μας πείσετε γιατί πρέπει να συνταχθούμε σε αυτόν τον αγώνα. Τους καλούμε λοιπόν όλους να πλαισιώσουμε με ενθουσιασμό αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο Δημήτρης Μπαμπαλής.

Τέλος ο Σωτήρης Λαϊνάς ανέφερε πως «ο σεβασμός στις δημοκρατικές διαδικασίες του κινήματος από το ΜέΡΑ25 μας έφερε κοντά». «Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όπως μπορούμε για να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους» κατέληξε.

Κλείνοντας, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 τόνισε πως με τις μνημονιακές πολιτικές ένας ολόκληρος λαός μπήκε στη θέση να μην έχει προοπτική. Να μην έχουν προοπτική τα παιδιά του. Αυτό δεν αλλάζει με όσα γίνονται, αν δεν υπάρξει ρήξη. Ενώ μετέφερε και το μήνυμα του Προέδρου του Μεξικού προς το ΜέΡΑ25: μην το βάζετε κάτω!

Μπροστά λοιπόν στα ψευτοδιλήμματα και στη συνέχιση των βάρβαρων πολιτικών για τους πολλούς, από ένα πολιτικό κατεστημένο που από τη μία λέει στους πολίτες πως βγήκαμε από τα μνημόνια και από την άλλη, καθημερινά, τους στραγγαλίζει με μια νέα λεηλασία (πλειστηριασμοί, ακρίβεια, ενεργειακά κλπ.), το ΜέΡΑ25 δημιουργεί με όσες και όσους δεν το βάζουν κάτω, το πραγματικό κοινωνικό, κινηματικό και ριζοσπαστικό μέτωπο της Ρήξης όχι μόνο με την Μητσοτάκης Α.Ε., αλλά και με όλους όσους, πρόθυμα με το ένα ή το άλλο δήθεν πρόσημο, υπηρετούν τις πολιτικές της τρόικας και της ολιγαρχίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ