ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΦΟΡΤΗΓΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ»

Άρχισε η μεταφόρτωση και η αποστολή στην Τουρκία της ανθρωπιστικής βοήθειας που συνέλεξε η ΠΕΔ Θεσσαλίας. Εκτιμάται ότι η συλλογή της ανήλθε σε περισσότερα από 30 φορτηγά. Απόλυτα ικανοποιημένος από την ευρείας κλίμακας κινητοποίηση ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε σχετικά:

«Μέσω της ΚΕΔΕ η ΠΕΔ Θεσσαλίας συμμετέχει στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους που υποφέρουν από τη συμφορά που τους έπληξε ύστερα από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία. Η συνεισφορά των πολιτών των Δήμων της Θεσσαλίας είναι πέρα από κάθε προσδοκία και είναι ιδιαίτερα συγκινητική.

Αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο η συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας είναι πρωτόγνωρη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΕΔ και των Δήμων της Θεσσαλίας. Ιδιαίτερα τον Δήμο Λαρισαίων για την άριστη συνεργασία που είχαμε, τους εργαζόμενους στους Δήμους αλλά και στην ΠΕΔ που συνέβαλαν και αυτοί τα μέγιστα αλλά και τους εθελοντές που έσπευσαν να προσφέρουν την ιδιαίτερα σημαντική τους βοήθεια».

Να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν τα εξής είδη: Ιατροφαρμακευτικό υλικό ( παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.α.), μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, χειμερινά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες, παπλώματα, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας μακράς διάρκειας, γαλατά και τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, δημητριακά κ.α.) και είδη ατομικής υγιεινής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ