ΌΧΙ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΠΟΝΤΙΟ ΠΙΛΑΤΟ» – ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Β. Κόκκαλη

«Η κυβέρνηση δε μπορεί ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, με πρόφαση ζητήματα αδιαφάνειας να επιβάλει ξαφνικό θάνατο στην κατηγορία που αποτελεί το ποδοσφαιρικό φυτώριο της χώρας μας» σημειώνει σε δήλωσή του, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο κ. Κόκκαλης τονίζει συγκεκριμένα πως «η υπογραφή από την αθλητική ηγεσία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπει την απόδοση και κατανομή των κερδών από τη φορολογία του στοιχήματος για τον επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό, αποκλείει από τη χρηματοδότηση τις ομάδες της Super league 2.

Ο οικονομικός στραγγαλισμός των ομάδων της Super league 2, τις καταδικάζει σε αφανισμό και απειλείται η βιωσιμότητα τους, ενώ η συνέχιση του πρωταθλήματος καθίσταται ανέφικτη. Η στέρηση της καταβολής των νόμιμων και δίκαιων επιδοτήσεων στους δικαιούχους οδηγεί σε εξαφάνιση ομάδες με σημαντική ιστορία και παρουσία στον χώρο του ποδοσφαίρου, με πλήθος εργαζομένων και των οικογενειών τους, χιλιάδες φιλάθλους και αθλητές όλων των ηλικιών ως μέλη των ακαδημιών που συντηρούν.

Η κυβέρνηση δε μπορεί ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, με πρόφαση ζητήματα αδιαφάνειας να επιβάλει ξαφνικό θάνατο στην κατηγορία που αποτελεί το ποδοσφαιρικό φυτώριο της χώρας μας.

Οι συνθήκες επιβάλλουν την ανάληψη πρωτοβουλιών και εξεύρεση άμεσων λύσεων σε όλα τα ζητήματα που εγείρονται, ώστε να αποδοθούν το συντομότερο τα νόμιμα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις των ομάδων της Super league 2, μέσα από κανόνες και σεβασμό στους θεσμούς.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ