13η AGROTHESSALY: ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας

Πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτικό θέατρο στον Τύρναβο ημερίδα στο πλαίσιο της 13ης Agrothessaly. Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν από εξαίρετους επιστήμονες πανεπιστημιακούς, θέματα αγροτικού τομέα όπως, η καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, η οινοποίηση σταφυλιών και παραγωγή κρασιού καθώς και τα αποτελέσματα έρευνας για την σεπτόρια στην αχλαδιά.

Η παρουσίαση και η συζήτηση που ακολούθησε φώτισαν πλευρές διαχείρισης των αγροτικών καλλιεργειών, την μεταποίηση και την σύνδεσή τους με την αγορά για την προώθηση των παραγόμενων προϊόντων.

Στο περιθώριο της ημερίδας συναντήθηκα με τον αντιδήμαρχο Λαρισαίων κ. Νταή Παναγιώτη ο οποίος εδώ και χρόνια συντονίζει την προσπάθεια συνδρομής του δήμου στην προώθηση του αγροκτηνοτροφικού τομέα, στην ενημέρωση, στην δικτύωση και την διασύνδεση των παραγωγικών μονάδων με την αγορά.

Η όλη προσπάθεια αποτελεί μέρος του πλαισίου καλών πρακτικών που πρέπει και ο δικός μας δήμος να δανειστεί και να εφαρμόσει, γιατί η εμπλοκή του δήμου δίνει υπεραξία στα παραγόμενα προϊόντα του τόπου και ενισχύει το εισόδημα των δημοτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ