ΚΕΛΛΑΣ ΜΕ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΑΔΕ, ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΚΑΙ ΚΕΔΕ

Συνεργασία για θέματα του υπουργείου Εσωτερικών, τον διαγωνισμό της ΑΑΔΕ, την προώθηση αιτημάτων της ΠΟΕ – ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ, είχαν ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον υπουργό Μάκη Βορίδη, στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός και ο υπουργός Εσωτερικών εστίασαν, μεταξύ άλλων, στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζοντας, ειδικότερα, την πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει στην επεξεργασία και στη συζήτηση των νομοσχεδίων αλλά να μην ψηφίζει.

Εν αναμονή της κατάθεσης νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών τις επόμενες μέρες, στο οποίο, μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται ρύθμιση για τον διαγωνισμό 1Γ/2022 ΑΣΕΠ, για την κάλυψη 565 κενών θέσεων ΠΕ και ΤΕ, ο Χρήστος Κέλλας ζήτησε από τον κ. Βορίδη την απορρόφηση των υποψηφίων βάσει της συνολικής τους επίδοσης. Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, το συγκεκριμένο αίτημα έχει τεθεί από μεγάλο πλήθος υποψηφίων και αποτυπώνεται στα σχόλια που έχουν γίνει στη Διαβούλευση επί της αντίστοιχης διάταξης του εν λόγω νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών απάντησε ότι θα υπάρξει μείωση των βάσεων, ώστε να τηρηθούν οι διαγωνιστικές προϋποθέσεις του ΑΣΕΠ και να καλυφθεί ει δυνατόν το σύνολο των κενών θέσεων.

Ο Χρήστος Κέλλας, ακολούθως, επανέφερε το αίτημα της ΠΟΕ – ΟΤΑ για αναγνώριση προϋπηρεσίας 2.500 εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω του «Προγράμματος Κατάρτισης και Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας Αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ σε θέματα τοπικής ανάπτυξης και τοπικής αυτοδιοίκησης». Ειδικότερα, επισήμανε πως πρόκειται για πτυχιούχους, που κάλυψαν κενές θέσεις μόνιμου προσωπικού, βάσει του ν. 2738/1999, αφού εκπλήρωσαν επιτυχώς τη συμμετοχή τους στο εν λόγω πρόγραμμα, στο οποίο εργάζονταν εν τοις πράγμασι όπως και οι κατέχοντες οργανικές θέσεις στους οικείους φορείς, για 14 μήνες, από τον Αύγουστο του 1998 έως τον Νοέμβριο του 1999.

Ο κ. Βορίδης απάντησε πως το εν λόγω αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από το υπουργείο, καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν ήδη αξιοποιήσει τον χρόνο απόκτησης εμπειρίας ως τυπικό προσόν για τον διορισμό τους.

Ο Λαρισαίος βουλευτής έθεσε στον υπουργό και την πρόταση της ΚΕΔΕ για διασφάλιση των υποψηφιοτήτων ενστόλων, που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και αντιμετωπίζουν κώλυμα εκλογιμότητας. Πιο αναλυτικά, συζητήθηκε η απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ να προβλεφθεί τροποποίηση του ν. 4804/2021, ώστε το ασυμβίβαστο να μην περιλαμβάνει όσους εκ των ενστόλων προέρχονται από μη παραγωγικές σχολές, δεν έχουν ασκήσει διοίκηση ως αξιωματικοί και προήχθησαν σε αξιωματικούς λόγω συμπλήρωσης ετών πραγματικής υπηρεσίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως το συγκεκριμένο θέμα θα εξεταστεί σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο υπάγονται οι ένστολοι.

O Χρήστος Κέλλας ευχαρίστησε τον Μάκη Βορίδη για τη συνεργασία και αποχώρησε από το υπουργείο Εσωτερικών, κάνοντας την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον φίλο υπουργό Εσωτερικών συζητήσαμε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και του έθεσα ζητήματα που εμπίπτουν στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του. Πρόκειται για συλλογικά αιτήματα, που αφορούν συμπολίτες μας, εργαζόμενους στους ΟΤΑ και εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης. Είμαστε δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, κάνοντας τις δεσμεύσεις μας πράξη, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που προσφέρει η νομοθεσία».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ