ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ Η 1η ΦΑΣΗ ΤΟΥ 19ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 2023 ΑΠΟ ΤΗ ΔΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023 η πρώτη (1η) Φάση του 19ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ 2023 της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, για τους μαθητές Α΄- Β΄- Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Για τις ανάγκες διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίσθηκε από τη ΔΔΕ Λάρισας εξεταστικό κέντρο στο 4ο ΓΕΛ Λάρισας.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 91 μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης ΓΕΛ από 17 Γενικά Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού και σύμφωνα με την Προκήρυξη της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων, ορίσθηκε από τη ΔΔΕ Λάρισας επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή Βιολογίας του 4ου ΓΕΛ κο Ιωάννη Πολύζο.

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ), που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad – IBO), έχει ως σκοπό την επιλογή και την ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών/τριών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους/στις μαθητές/τριες να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας.

Οι τέσσερις (4) μαθητές/τριες με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 34η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (IBO), όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες/είσες μαθητές/τριες από 60 (περίπου) χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, η Βιολογία περιλαμβάνεται στα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχουν επιλέξει ή θα επιλέξουν οι[I1] υποψήφιοι/ες στην τελευταία τάξη Λυκείου {άρθρα 40 και 138 του Ν. 4692/2020 (ΦΕΚ 111-Α’) και το αρ.9 του Ν.4777/2021 (Α΄25)}.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Διευθύντρια του 4ου ΓΕΛ Λάρισας κα Χαριτίνη Ψαρογιώργου, στους καθηγητές και καθηγήτριες Βιολογίας που συμμετείχαν στην Επιτροπή και στις επιτηρήσεις, καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν για την ομαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ