ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΠΗΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ, ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ

Ανακοίνωση – καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Τεμπών που τονίζει ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, δωρεάν για τον λαό και όχι εμπόρευμα

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών καταγγέλλει τον δήμαρχο Γιώργο Μανώλη και τον πρώην δήμαρχο Κώστα Κολλάτο, καθώς επίσης και τους δημοτικούς συμβούλους ενός εκάστου, για την απόφαση, που λήφθηκε, κατά πλειοψηφία σε έκτακτο ΔΣ του δήμου Τεμπών, της 15/2/2023, με την οποία παραχωρείται νερό, πηγής του Κισσάβου, για εμφιάλωση, σε ιδιώτη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών είναι αντίθετη, από θέση αρχής, σε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση του νερού, της ενέργειας και του περιβάλλοντος, που προωθείται διαχρονικά από την Ε.Ε., όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και από τα στελέχη αυτών των κομμάτων σε Δήμους και Περιφέρειες, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση. Το νερό είναι και πρέπει να παραμείνει φυσικό κοινωνικό αγαθό, δωρεάν για όλο τον λαό και όχι εμπόρευμα, για να κερδίζουν οι ιδιώτες και να το ακριβοπληρώνουν, ακόμα και στο Δήμο, οι οικιακοί καταναλωτές και οι αρδευτές καλλιεργητές.

Καλεί τους δημότες, που δεν έχουν καμία ενημέρωση, από τη δημοτική αρχή, για τις αποφάσεις αυτές, με τις οποίες παραχωρούν σε ιδιώτες, για εκμετάλλευση, δημοτική περιουσία και κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό, να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα, ότι οι παρατάξεις του Γ. Μανώλη (ΝΔ) και του Κ. Κολλάτου ( ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), δεν εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα.
Να συνταχθούν μαζί μας, στον αγώνα, για να μην παραχωρούνται, η δημοτική περιουσία και τα κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό, σε ιδιώτες, απαιτώντας το νερό να είναι αποκλειστικά δημόσιο, φθηνό, ποιοτικό, κοινωνικό αγαθό, για όλο το λαό και όχι εμπόρευμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ