ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΜΠΗΚΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη της βουλευτού ν. Λάρισας της ΝΔ Στέλλας Μπίζιου στο paidis.com

Στο διακύβευμα των εκλογών, στην παρουσία της στη βουλή, στη σχέση της με τους πολίτες του νομού και στους λόγους που την οδήγησαν να ασχοληθεί με την πολιτική αναφέρεται η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο paidis.com. Η κ. Μπίζιου καλεί τους πολίτες να δείξουν εκ νέου εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ενώ ζητά και πάλι την ψήφο των πολιτών με μότο τη λέξη «συνέπεια»:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΗΣ: Βρισκόμαστε σε προεκλογική τροχιά και είναι θέμα ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών.
Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης;

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: Προχωράμε μπροστά στην πορεία που έχει χαράξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ή γυρίζουμε πίσω; Είναι πολύ απλό και ξεκάθαρο το ερώτημα σε αυτές εκλογές. Θέλουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, της εξωστρέφειας, της συνέπειας και της εντιμότητας ή θέλουμε να επιστρέψουμε στις ημέρες της αστάθειας, της διεθνούς ανυποληψίας και των capital controls; Θα διασφαλίσουμε ή θα διακινδυνεύσουμε όσα έχουμε πετύχει στην οικονομία, στη διεθνή εικόνα μας και στο κύρος της χώρας; Ένα άλλο ερώτημα είναι: σταθερότητα ή αβεβαιότητα; Με το διεθνές περιβάλλον να παρουσιάζει μεγαλύτερη κινητικότητα από ποτέ, η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια της κυβερνητικής αβεβαιότητας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΗΣ: Γιατί πιστεύετε ότι οι πολίτες θα πρέπει να δώσουν μία ακόμη εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας;

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον υψηλής αβεβαιότητας με μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, με συγκλονιστικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη που πυροδότησαν ενεργειακή και πληθωριστική κρίση άνευ προηγουμένου, η κυβέρνηση αυτή δημιούργησε τις προδιαγραφές για μια οικονομία που όχι μόνο αντιστέκεται αλλά καταγράφει εξαιρετικές επιτυχίες. Υπενθυμίζω ότι είχαμε ρυθμό ανάπτυξης 5.6, ότι μεγεθύναμε το ΑΕΠ, προσελκύσαμε ξένες επενδύσεις, αποκαταστήσαμε την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ψηφιοποιήσαμε το κράτος, υλοποιήσαμε μεταρρυθμίσεις στην δικαιοσύνη και στηρίξαμε ταυτόχρονα όσους είχαν ανάγκη. Για να μην αναφερθώ στις δεσμεύσεις μας για φοροελαφρύνσεις που έγιναν πράξη, στην αύξηση των συντάξεων και του κατώτατου μισθού, στην κοινωνική πολιτική. Ο πολίτης τα βιώνει αυτά στην καθημερινότητά του και θέλει να δει τη συνέχεια, γιατί έχει εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση. Και έχει εμπιστοσύνη γιατί εμείς ποτέ δεν είπαμε ψέματα, αντιθέτως υλοποιήσαμε ότι υποσχεθήκαμε προεκλογικά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΗΣ: Σε περίπτωση που και η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση δεν δώσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, πόσο εύκολες είναι οι συνεργασίες της ΝΔ με κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλάω για το ΠΑΣΟΚ ή την Ελληνική Λύση. Θα παίξει κάποιο ρόλο το θέμα των υποκλοπών σε αυτό ή πιστεύετε ότι θα υπερισχύσουν άλλα κριτήρια;

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: Το ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία είναι πράγματι η αυτοδυναμία. Και όχι για λόγους εγωισμού αλλά γιατί όπως κατ’ επανάληψη έχει πει και ο Πρωθυπουργός η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και στιβαρό τιμόνι. Για αυτό η πρώτη κάλπη είναι πολύ σημαντική και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με χαλαρότητα. Υπάρχει ίσως η εσφαλμένη εντύπωση ότι στις δεύτερες εκλογές θα κριθούν τα πάντα όμως η πρώτη κάλπη είναι εκείνη που θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα. Όσον αφορά πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες, ο Πρωθυπουργός είναι ο μόνος αρμόδιος να το αποφασίσει, σίγουρα προϋποθέτουν σύγκλιση προγραμματικών στόχων.

Το ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία είναι η αυτοδυναμία. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και στιβαρό τιμόνι

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΗΣ: Και να περάσω στη δική σας πρώτη θητεία στο κοινοβούλιο. Πώς θα τη χαρακτηρίζατε;

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: Ήταν μια θητεία γεμάτη. Γεμάτη από εμπειρίες, από μαθήματα και δυσκολίες αλλά και γεμάτη από χαρές και πολλή υπερηφάνεια, γιατί συμμετέχω στην κυβερνητική πλειοψηφία που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας, που έθεσε τις βάσεις για να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης. Και δεν σας κρύβω ότι είχα και πολύ άγχος. Άγχος για να ανταποκριθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά μου και για να δικαιώσω τους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΗΣ: Πιστεύετε ότι η συνολική σας παρουσία είναι αρκετή για να ζητήσετε από τους πολίτες να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπά σας;

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: Αγαπώ τον τόπο μου και θέλω να προσφέρω. Με αυτό το κίνητρο και με αυτό το στόχο μπήκα στην πολιτική. Και για αυτό εργάζομαι και αγωνίζομαι από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου, συνεργαζόμενη με τους συμπολίτες μου, με φορείς, με οργανισμούς, με όποιον με χρειάζεται. Χαίρομαι να βρίσκομαι με ανθρώπους που έχουν όνειρα, που θέλουν να επενδύσουν στο μέλλον τους και στο μέλλον του τόπου μας. Αγαπώ την συμμετοχή στα κοινά, αγαπώ τον τόπο μου και μου δίνει μεγάλη ικανοποίηση να είμαι ο «άνθρωπος» των συμπολιτών μου, να είμαι δίπλα τους και μαζί να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Όποιος πέρασε την πόρτα του γραφείου μου, όποιος αυτά τα χρόνια έχει έρθει σε επαφή μαζί μου νομίζω αυτό το έχει εισπράξει και το γνωρίζει, όπως επίσης γνωρίζει ότι ποτέ δεν έδωσα ψεύτικες υποσχέσεις. Είμαι απόλυτα ειλικρινής ακόμη και αν έχει και αυτό το κόστος του. Θέλω η συνέπεια να είναι το motto μου. Ναι, θέλω να διεκδικήσω την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου γιατί έχουμε ακόμη πολλά να πετύχουμε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΗΣ: Πόσο εύκολο είναι για μία ωραία, νεαρή και μορφωμένη γυναίκα να μπαίνει στα καφενεία των χωριών και να συζητά με τους πολίτες για θέματα της καθημερινότητάς τους και για τα προβλήματα που απασχολούν τις μικρές τοπικές κοινωνίες;

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: Θα σταθώ στο μορφωμένη και ευχαριστώ που μου το αναγνωρίζετε. Στέκομαι σε αυτό γιατί είναι κάτι που έχω κατακτήσει με προσπάθεια και για το οποίο αγωνίζομαι καθημερινά. Δεν αναφέρομαι φυσικά μόνο σε ακαδημαϊκούς τίτλους και σπουδές, αλλά στη διαρκή καθημερινή προσπάθεια να είμαι ενημερωμένη για όσα συμβαίνουν γύρω μου, μέσα και έξω από τη Βουλή, να παρακολουθώ τις εξελίξεις, να είμαι επίκαιρη. Και είναι μεγάλη μου χαρά και σκοπός αυτή τη γνώση να τη χρησιμοποιώ προς όφελος των συμπολιτών μου. Και για να απαντήσω ευθέως στο ερώτημά σας. Χαίρομαι και διασκεδάζω την επαφή μου με τους ανθρώπους στο καφενείο. Από αυτούς τους ανθρώπους προέρχομαι και δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Στο καφενείο αντιλαμβάνεται κανείς τον πραγματικό παλμό της κοινωνίας, οι συζητήσεις γύρω από τον καφέ είναι αυθεντικές και ειλικρινείς. Οι πληροφορίες εκεί είναι αφιλτράριστες και αυτό το εκτιμώ και το αναζητώ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΗΣ: Σας είδαμε πρόσφατα να αντιδράτε στην απόφαση των αγροτών του Τυρνάβου να ζητήσουν κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και επειδή αντιδράσατε υπήρξε και μία μακροσκελής ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπή των Μπλόκων. Θα θέλατε να το σχολιάσετε;

ΣΤΕΛΛΑ ΜΠΙΖΙΟΥ: Δεν υπάρχει λόγος να ανακυκλώνουμε το γεγονός. Ότι είχα να πω το είπα με τη δήλωσή μου. Το μόνο που έχω να πω είναι πως η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όποιον επιθυμεί το διάλογο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ