Η Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ – ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αλέξης Τσίπρας: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημαίνει σταθερότητα χωρίς δεύτερες και τρίτες εκλογές

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση, αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων πολλών χρόνων.

Η κρίσιμη αυτή εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν, από το αν θα περιοριστεί η αποχή και κυρίως των νέων ανθρώπων και από την επιλογή που θα κάνουν οι αναποφάσιστοι», επεσήμανε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα δώσει μεγάλη έμφαση το επόμενο διάστημα στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών:

1. Η ακρίβεια και ειδικότερα η αισχροκέρδεια στην αγορά ενέργειας, στα διυλιστήρια, στα σούπερ μάρκετ που ροκανίζει το εισόδημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας και εξασφαλίζει δισεκατομμύρια υπερκερδών για τους λίγους και ισχυρούς, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.
Και αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

2. Οι πλειστηριασμοί και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που παρείχαν οι νόμοι Κατσέλη – Σταθάκη, μετά τον νέο πτωχευτικό και την άρση της προστασίας, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη. Αφορά εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες που θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο.

3. Η υπονόμευση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας, προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων, έχει τη σφραγίδα Μητσοτάκη.

4. Η παραβίαση των κανόνων της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, έχει τη σφραγίδα του καθεστώτος Μητσοτάκη».

«Η δημοκρατία είναι για εμάς ζήτημα αξιακό. Χωρίς Δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική ανάπτυξη, άρα δεν μπορεί να υπάρξει σταθερότητα.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής είναι αυτή που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη των εκλογών.

Τα αδιανόητα σενάρια που εξυφαίνει τελευταία ο κ. Μητσοτάκης για αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι η μεγαλύτερη ένδειξη ηττοπάθειας από τον ίδιο και παραδοχή ότι οι δημοσκοπήσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Επιλογή Μητσοτάκη είναι να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογές. Άρα η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δε σημαίνει μόνο δικαιοσύνη, σημαίνει και σταθερότητα», σημείωσε εμφατικά ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις σίγουροι για μία θέση στο ψηφοδέλτιο θα πρέπει να θεωρούνται οι δύο νυν βουλευτές του κόμματος Βασίλης Κόκκαλης και Αννα Βαγενά, οι δύο αντιδήμαρχοι Λαρισαίων και Ελασσόνας Παναγιώτης Νταής και Γιάννης Καριπίδης, η οικονομολόγος και προερχόμενη από τη διεύρυνση Ζωή Ακριβούλη και ο πολιτικός μηχανικός που προτάθηκε από τη νεολαία του κόμματος Απόστολος Πέκας, πρώην σύμβουλος του δημάρχου Λαρισαίων.

Για τις υπόλοιπες 5 θέσεις με δεδομένο ότι οι 3 θα πρέπει να είναι γυναίκες ακούγονται τα ονόματα της Τυρναβίτισσας Αννας Χατζησοφιά, της αρχιτεκτόνισσας Μαριάννας Καλτσά, της εκπαιδευτικού Ερμιόνης Μαγαλιού και της πρώην αντιδημάρχου Τυρνάβου Ρούλας Σουρλατζή – Ζαχαράκη, ενώ παρά τους εσωκομματικούς διαγκωνισμούς και τις υπόγειες ζυμώσεις είναι πιθανό να συνυπάρξουν στο ψηφοδέλτιο  ο εκδότης Χρήστος Αθανασιάδης και ο υπεύθυνος αγροτικού του κόμματος Παναγιώτης Καλογιάννης, ενώ σε περίπτωση που δεν επιλεγούν οι δύο τότε θέση στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να διεκδικήσουν ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Τσακνάκης, ο συνδικαλιστής από το χώρο της υγείας και προερχόμενος από το κόμμα Κατσέλη Βαγγέλης Αποστόλου αλλά και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος αγρότης γιος του πρώην βουλευτή Νίκου Παπαδόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτά είναι τα ονόματα που ακούγονται έντονα μέχρι και αυτήν την ώρα αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιο όνομα εκπληξη αφύ αυτό το δικαίωμα το διατηρεί ο Αλέξης Τσίπρας.