ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Ο Χρ. Κέλλας από το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας

«Αρκεί να δει κανείς τον κατάλογο των θανόντων στο καθήκον αστυνομικών από το 1984 έως σήμερα, ο οποίος έχει αναρτηθεί στον ανανεωμένο ιστότοπο της Αστυνομίας, για να αντιληφθεί το κόστος της δημόσιας ασφάλειας και το μέγεθος της συμβολής του Σώματος στη λειτουργία του πολιτεύματος.

Όλοι τους, νέοι άνθρωποι, που έφυγαν από τη ζωή βίαια και απροσδόκητα, επειδή ήταν υπερασπιστές της δημόσιας τάξης και στυλοβάτες της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου. Παιδιά του ελληνικού λαού, τις θυσίες των οποίων δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, από το Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης που τελέστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης, για την Ημέρα μνήμης των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος Αστυνομικών, η οποία έχει καθιερωθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων το πρώτο Ψυχοσάββατο κάθε έτους.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη τον πρόεδρο, Αθανάσιο Νταβούρα, και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, για την αρτιότητα της εκδήλωσης και εξήρε το έργο του αστυνομικού προσωπικού. Επίσης, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στον νέο Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας, Ταξίαρχο Θωμά Καρανάσιο, τονίζοντας ότι ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και ως πολίτης βρίσκεται πάντα στο πλευρό των αστυνομικών και εν γένει των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο Χρήστος Κέλλας σημείωσε, ακόμη, πως η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει έμπρακτα το υπηρετούν προσωπικό καθώς και τα μέλη των οικογενειών των πεσόντων αστυνομικών, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του σε συγγενείς θανόντων που παρίσταντο στην εκδήλωση. Αποχωρώντας από το Αστυνομικό Μέγαρο, δήλωσε:

«Τιμούμε την ιερή μνήμη των πεσόντων αστυνομικών, διατηρώντας ζωντανή την ανάμνηση της αυτοθυσίας τους και εκτιμώντας την αυταπάρνηση με την οποία εργάζεται το σύνολο του αστυνομικού κόσμου, για να είμαστε ασφαλείς και να απολαμβάνουμε τα δικαιώματά μας. Η προάσπιση της έννομης τάξης, της δημοκρατίας και της ελεύθερης ατομικής ανάπτυξης συνιστούν δομικά στοιχεία κάθε σύγχρονου κράτους, για τα οποία η χώρα μας διακρίνεται επειδή διαθέτει αποτελεσματικούς θεσμούς όπως η Ελληνική Αστυνομία.

Ευχαριστούμε κάθε άνδρα και γυναίκα της ΕΛΑΣ για την προσφορά τους στην πατρίδα».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ