ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» διοργάνωσαν στη Λάρισα οι Παρεμβάσεις α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκε ένας γόνιμος και ουσιαστικός διάλογος για το αν είναι η αξιολόγηση μια αυτόνομη τεχνική-τεχνοκρατική διαδικασία, για τις συνέπειες της στην σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του δημόσιου σχολείου, αλλά και για τα κριτήρια και τα θεματικά πεδία της αξιολόγησης.

Εκείνο που συζητήθηκε και παρουσιάστηκε από τους εισηγητές ήταν το ερώτημα αν η αξιολόγηση βοηθάει στην στήριξη-βελτίωση των εκπαιδευτικών ή στην ενοχοποίηση τους.

Τέλος αναδείχθηκε η αναγκαιότητα να ακυρωθεί στην πράξη ο σχεδιασμός του υπουργείου και αναδείχθηκαν προτάσεις για την απάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος για την ακύρωσή της.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο κ. Περικλής Παυλίδης (καθηγητής και πρόεδρος Παιδαγωγικού τμήματος ΑΠΘ), ο κ. Δημήτρης Μαριόλης (δάσκαλος και πρόεδρος Α’ ΣΕΠΕ Αθηνών) και η κ. Σοφία Στεφανίδου (φιλόλογος και μέλος του Δ.Σ. Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ