ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

«Οι Έλληνες πολίτες νιώθουμε πραγματικά ευγνωμοσύνη προς τον μαχόμενο αστυνομικό. Νιώθουμε χρέος προς όλο το προσωπικό της ΕΛΑΣ, άνδρες και γυναίκες, που μοχθούν καθημερινά για την δημόσια ασφάλεια στη χώρα, δίνοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και τη ζωή τους.»

Τη δήλωση αυτή έκανε μεταξύ άλλων η Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, κ.Ρένα Καραλαριώτου , που παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τέλεσε η ¨Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης στη μνήμη των θανόντων εν ώρα καθήκοντος αστυνομικών. Ειδικότερα η κ. Καραλαριώτου στη δήλωση της υπογράμμισε :

«Η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει ανάγκη από λόγια και επαίνους. Οι Έλληνες αστυνομικοί ήταν και είναι καταξιωμένοι στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας σαν μια δύναμη που εγγυάται τη ζωή, την ασφάλεια των πολιτών, την προστασία της περιουσίας τους , την ευνομία, τη λειτουργία των θεσμών και, τελικά, την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα. Ο αγώνας των αστυνομικών σε εποχές που το οργανωμένο έγκλημα έχει τελειοποιήσει τις μεθόδους και σε κοινωνίες ιδιαίτερα σύνθετες όπως οι σημερινές είναι συνεχής, και έχει τον σεβασμό όλων μας. Η φύλαξη των συνόρων, η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στην ύπαιθρο, η οδική ασφάλεια είναι επίσης πολύ σημαντικοί τομείς προσφοράς.

Σήμερα η χώρα μας χρειάζεται μια Αστυνομία καλά στελεχωμένη, καλά εξοπλισμένη με μέσα και πόρους, και με διαρκώς βελτιούμενη εκπαίδευση προς όφελος των πολιτών.

Μα πάνω απ’ όλα πρέπει να στηριχθεί ο ίδιος ο αστυνομικός, τόσο οικονομικά και ηθικά ώστε απερίσπαστος να επιτελεί τα καθήκοντά του. Το ίδιο πρέπει να στηρίζονται και οι οικογένειες εκείνες των αστυνομικών που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Όλα αυτά τα χρόνια είχα μια συνεχή συνεργασία με τους Λαρισαίους αστυνομικούς και την Ένωση τους. Είχα έτσι την ευκαιρία να γνωρίσω πολύ καλά τα προβλήματα τους, τις ανάγκες τους, τις δυσκολίες του έργου τους και τον αγώνα που δίνουν καθημερινά. Θέλω να διαβεβαιώσω πως θα είμαι πάντα στο πλευρό τους για κάθε τους πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ