ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ που τονίζει ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης και τρομοκράτησης του λαού, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης, μέσω της κλήσης σε δίκη στις 20/2/2023, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και μέλους της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Τάσου Tσιαπλέ, μετά από μήνυση της Μ. Μπίλλη -πρώην Χρυσαυγήτισας, και νυν με το Κόμμα του Κασσιδιάρη.

Η κατηγορία της συγκεκριμένης είναι ότι ο σύντροφος Τάσος Τσιαπλές την πρόσβαλε, χαρακτηρίζοντάς την “ναζίστρια”, κατά την διάρκεια τηλεσυνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19/5/2021.

Ωστόσο η πραγματικότητα είναι ότι η συγκεκριμένη, ήταν υποψήφια βουλευτής με το ναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, εκλέχθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής. Ενώ σήμερα συμπαρατάσσεται με το κόμμα, το οποίο έχει επικεφαλής του, τον φυλακισμένο βαρυποινίτη Κασιδιάρη, που καταδικάσθηκε ως μέλος της ηγεσίας της “Χρυσής Αυγής” για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Ήταν μέλος της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσα και μετανάστες, που οργάνωσε πλήθος δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε κομμουνιστές και άλλες κακουργηματικές ενέργειες, σε πολλές δε από αυτές ήταν και ο ίδιος ο Κασιδιάρης φυσικός αυτουργός, ο αρχηγός του νυν κόμματος της. Η ιστορία και οι δημόσιες τοποθετήσεις καθενός και καθεμιάς αποκαλύπτουν το ρόλο του.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης. Προσπαθούν να τρομοκρατήσουν το ΚΚΕ και το εργατικό λαϊκό κίνημα. Κούνια που τους κούναγε…

Το ΚΚΕ έχει σταθερό ιδεολογικό, πολιτικό, αγωνιστικό μέτωπο απέναντι σε κάθε φορέα της φασιστικής, ναζιστικής, εθνικιστικής και ρατσιστικής ιδεολογίας και πρακτικής.
Αποκαλύπτει στο λαό το αντιδραστικό τους πρόσωπο, το οποίο προσπαθούν να κρύψουν. Αποκαλύπτει ότι αποτελούν τα πιο πιστά στηρίγματα του κεφαλαίου, έχοντας κάνει εκατοντάδες επερωτήσεις στη Βουλή για τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Τι να πρωτοθυμηθούμε τις παρεμβάσεις για να δώσει το κράτος και άλλα “θαλασσοδάνεια” στους εφοπλιστές, ή τα δουλεμπορικά γραφεία ευρέσεως εργασίας για Έλληνες με 18 ευρώ μεροκάματο…
Πρωτοστάτησε όλα αυτά τα χρόνια για την απομόνωση τους από το λαό, για την μαχητική απάντηση στην εγκληματική τους δράση και στα χτυπήματα απέναντι σε πρωτοπόρους αγωνιστές, μετανάστες, κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Ο Φασισμός – Ναζισμός δεν θα πεθάνει μόνος …
Θα τον τσακίσει το εργατικό λαϊκό κίνημα με τον αγώνα του!!!

Η ιστορία διδάσκει και το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Όσες μηνύσεις κι αν καταθέσουν, όσες διώξεις και να κάνουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω, ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Η πάλη κατά του φασισμού δεν τελείωσε με τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το μόνο πραγματικό τείχος προστασίας απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, το υψώνει ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους, στοχεύοντας το σύστημα που το γεννά και θρέφει, στοχεύοντας τους μηχανισμούς εκείνους του κράτους που διαπλέκονται μαζί του.

Τα ναζιστικά εγκληματικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα -θρέμμα του Καπιταλιστικού συστήματος, αυτό τα γεννά και τα τρέφει. Έχουν μεγάλες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και η προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην εξέλιξη και ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες καθώς με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα πέφτουν μειώθηκαν οι ποινές για τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Για να μην θυμηθούμε τα αγκαζέ με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, τα κοινά ψηφοδέλτια με χρυσαυγίτες σε αρχαιρεσίες διάφορων φορέων όπως οι Δήμοι Λέσβου, Αχαρνών, Καλλιθέας, Νέας Ιωνίας κλπ, αλλά και όπως το πιο πρόσφατο παραδειγμα με την κοινή κάθοδο σε ψηφοδέλτιο στο Εργατικό Κέντρο Πύργου στελεχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με χρυσαυγίτες. Επιπλεόν η “θεωρίας των δύο άκρων”, των “ίσων αποστάσεων”, της δήθεν “καταγγελίας της βίας από όπου και αν προέρχεται”, -αντιλήψεις που με τον πιο επίσημο τρόπο υιοθετεί και αναπαράγει και η ΕΕ- έρχονται να ταυτίσουν τον θύτη με το θύμα, τον μαχαιροβγάλτη χρυσαυγίτη με τον Π. Φύσσα, με τους μετανάστες που δολοφόνησε, με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους οποίους επιτέθηκε.

Καλούμε το λαό την νεολαία της πόλης μας να μην εφησυχάζει, να μην δείξει ανοχή στο φασισμό, να απομονώσει κάθε μορφή του μέσα στο λαό, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή και σχολείο, σε κάθε γειτονιά. Η αγωνιστική συμπόρευση του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές, είναι η πραγματική απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, το φασισμό – ναζισμό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΔΕΥΤΕΡΑ 20/2/23 10:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ