ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ – ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Το μήνυμα του Χρ. Κέλλα από το Στρατιωτικό Κοιμητήριο της Λάρισας

Στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στους αγώνες υπέρ της Πατρίδας και του Έθνους, που τελέστηκε στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Λάρισας από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, τον Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο και τον ιερέα π. Τιμόθεο, παρέστη ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, καλεσμένος του Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγου Ιωάννη Τσιόπλου, παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτεράρχου Γεωργίου Φασούλα, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων. Μετά το πέρας της τελετής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Πολιτεία τιμά σήμερα την ιερή μνήμη των αγωνιστών του Έθνους και της Πατρίδας, με αυτή τη σεμνή τελετή που οργανώνει υποδειγματικά κάθε χρόνο ο Ελληνικός Στρατός και, ειδικότερα, η 1η Στρατιά.

Αποτίουμε φόρο τιμής στους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της χώρας, σε όλους πατριώτες που εξασφάλισαν με το αίμα και τις θυσίες τους την κρατική μας υπόσταση, την εθνική μας ακεραιότητα και το μέλλον του λαού μας. Υποκλινόμαστε στην ιερή τους μνήμη και υποσχόμαστε ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την προσφορά τους στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση τιμά έμπρακτα την ιστορία των αγώνων του Έθνους και εργάζεται με σχέδιο και πρόγραμμα για την εθνική μας ασφάλεια, ενισχύοντας την αμυντική θωράκιση της ελληνικής επικράτειας και τη συμμετοχή μας στη διακυβέρνηση του διεθνούς συστήματος.

Με πίστη στην εθνική μας ισχύ και αφοσίωση στην προάσπιση του Διεθνούς Δικαίου, της Δημοκρατίας και των οικουμενικών αξιών που απορρέουν από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, πορευόμαστε με αυτοπεποίθηση στην Ευρώπη και τον κόσμο, επιδιώκοντας, την ειρήνη, τη σταθερότητα και τη διεθνή αναπτυξιακή συνεργασία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ