ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ 24/1/2024 Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΣΙΑΠΛΕ – ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Το μήνυμα ότι η προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής αντιπαράθεσης και τρομοκράτησης του λαού δεν θα περάσει, έστειλε η μαχητική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, το πρωί της Δευτέρας, έξω από τα δικαστήρια, με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση της μήνυσης κατά του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και μέλους της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, Τάσου Tσιαπλέ.

Θυμίζουμε ότι η Μ. Μπίλη, υποψήφια βουλευτής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που στηρίχθηκε το 2019 από τη Χρυσή Αυγή και τώρα από τον καταδικασμένο για την εγκληματική δράση της Ηλία Κασιδιάρη, μήνυσε τον Τάσο Τσιαπλέ, υποστηρίζοντας ότι την προσέβαλε, με τη φράση ναζίστρια, κατά τη διάρκεια τηλεσυνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19 Μάη του 2021.

Η δίκη πήρε τελικά αναβολή για τις 10/1/2024.

Στη συγκέντρωση τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ φώναζαν συνθήματα όπως «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά» και «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες».

Στην ομιλία που έγινε από τον Άγη Τριγάζη, μέλος της ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, τονίστηκε ότι «η ιστορία διδάσκει και το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Όσες μηνύσεις κι αν καταθέσουν, όσες διώξεις και να κάνουν, να είναι βέβαιοι ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται, δεν κάνουν πίσω, ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Η πάλη κατά του φασισμού δεν τελείωσε με τη καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το μόνο πραγματικό τείχος προστασίας απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό, το υψώνει ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους, στοχεύοντας το σύστημα που το γεννά και θρέφει, στοχεύοντας τους μηχανισμούς εκείνους του κράτους που διαπλέκονται μαζί του.

Τα ναζιστικά εγκληματικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα – θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, αυτό τα γεννά και τα τρέφει. Έχουν μεγάλες ευθύνες τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και οι προηγούμενες ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην εξέλιξη και ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες καθώς με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα μειώθηκαν οι ποινές για τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Για να μη θυμηθούμε τα αγκαζέ με τους χρυσαυγίτες στο Καστελόριζο, τα κοινά ψηφοδέλτια με χρυσαυγίτες σε αρχαιρεσίες διάφορων φορέων όπως οι Δήμοι Λέσβου, Αχαρνών, Καλλιθέας, Νέας Ιωνίας κλπ., αλλά και όπως το πιο πρόσφατο παράδειγμα με την κοινή κάθοδο σε ψηφοδέλτιο στο Εργατικό Κέντρο Πύργου στελεχών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ με χρυσαυγίτες. Επιπλέον η “θεωρία των δύο άκρων”, των “ίσων αποστάσεων”, της δήθεν “καταγγελίας της βίας από όπου και αν προέρχεται” -αντιλήψεις που με τον πιο επίσημο τρόπο υιοθετεί και αναπαράγει και η ΕΕ- έρχονται να ταυτίσουν τον θύτη με το θύμα, τον μαχαιροβγάλτη χρυσαυγίτη με τον Π. Φύσσα, με τους μετανάστες που δολοφόνησε, με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στους οποίους επιτέθηκε.

Καλούμε τον λαό, τη νεολαία της πόλης μας να μην εφησυχάζει, να μη δείξει ανοχή στον φασισμό, να απομονώσει κάθε μορφή του μέσα στον λαό, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή και σχολείο, σε κάθε γειτονιά. Η αγωνιστική συμπόρευση του λαού και της νεολαίας με το ΚΚΕ, η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές είναι η πραγματική απάντηση στο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, τον φασισμό – ναζισμό».

Την ίδια ώρα δεν έλειψαν οι προκλήσεις από τα φασιστοειδή. Έτσι στελέχη τους έφτασαν στο σημείο να σηκώνουν το δεξί τους χέρι, προχωρώντας σε ναζιστικό χαιρετισμό.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ