ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΠΕΚΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμένα να είμαι υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας, στον τόπο μου.
Μαζί με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που θα είμαστε στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και κάθε μέλος και φίλο του κόμματος, θα δώσω από την πρώτη γραμμή τον αγώνα για την πολιτική αλλαγή στη χώρα μας εδώ και τώρα.

Για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Για τις Ζωές μας και το Μέλλον μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για την εμπιστοσύνη του στην υποψηφιότητά μου αλλά και στις υποψηφιότητες όλων των συντρόφων ανά την Ελλάδα που θα δώσουν την εκλογική μάχη.

Κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω την οργάνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου να υπερασπιστώ τις θέσεις της και τις θέσεις του κόμματος με την πρόταση της να είμαι υποψήφιος Βουλευτής. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να ανταποκριθώ σε αυτή την εμπιστοσύνη.

Οι νέοι και οι νέες που συμμετέχουμε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχουμε τη μεγάλη ευθύνη να αναδείξουμε τα ζητήματα που καταδυναστεύουν της νέας γενιάς στη χώρα μας.

Οφείλουμε να μιλήσουμε για την εργασιακή ανασφάλεια, την ανεργία, για το στεγαστικό πρόβλημα, για τους νέους γονείς, τους νέους και τις νέες που αδυνατούν να κάνουν οικογένεια, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες επιστήμονες, οι νέοι αγρότες και οι νέες αγρότισσες.

Να μιλήσουμε και να αναδείξουμε τη νεανική υγιή επιχειρηματικότητα αλλά ταυτόχρονα να μιλήσουμε και για αυτούς και για αυτές που στα χρόνια της κρίσης έφυγαν από τη χωρά στην προσπάθεια τους να προκόψουν, καθώς και για την ανάγκη και την βαθιά τους επιθυμία να επιστρέψουν πίσω και να δημιουργήσουν στον τόπο τους, για τον τόπο τους.

Να μιλήσουμε, και να επιμείνουμε, για τα άτομα με αναπηρία, αυτούς και αυτές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, τις νέες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα κακοποίησης- και κυρίως για αυτές που δεν βρίσκονται κοντά μας, καθώς έπεσαν θύματα γυναικοκτονίας- αλλά και για τους νέους μετανάστες και τις νέες μετανάστριες και τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν.

Να αναδείξουμε τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που οφείλει να διαδραματίσει η νέα γενιά μπροστά στις προκλήσεις της επόμενης μέρας. Τον αγώνα για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για δημόσια και δωρεάν υγεία με την ενίσχυση του ΕΣΥ, για την ενίσχυση των κοινωνικών δικαιωμάτων, την ενίσχυση της κοινωνικής πρόνοιας, την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της.

Κυρίως όμως, πρέπει σε έναν αγώνα που οφείλει και είναι συλλογικός, να καταφέρουμε να αναδείξουμε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα παραπάνω αναδεικνύοντας παράλληλα μέσα από αυτές τις αξίες της δικαιοσύνης, της ελευθερίας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης που χαρακτηρίζουν τον προοδευτικό χώρο ώστε να πείσουμε τη νέα γενιά να συμμετέχει στις εκλογές.

Η υποψηφιότητά μου θα είναι η μάχη της επικράτησης των ιδεών, των αξιών, των οραμάτων του προοδευτικού χώρου, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, εν όψει των επικείμενων εκλογών. Δεν θα είναι ένας «κενός» προσωπικός αγώνας, ούτε μια διαδικασία αυτοαναφορική. Στην κοινωνία, στην Αριστερά και στον προοδευτικό χώρο άλλωστε χρωστάμε, δεν μας χρωστάει.

Με βάση τα παραπάνω θα πορευτούμε.

Για την νίκη λοιπόν. Για την πολιτική αλλαγή, κόντρα στην πιο νεοφιλελεύθερη και διεφθαρμένη Δεξιά από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Καλό και έντιμο αγώνα να έχουμε. Έχουμε βαριά ιστορική ευθύνη να νικήσουμε.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ