ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ» πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία δράσεις σε σχολεία της περιοχής από επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου.

Η οδοντίατρος του Κ.Υ. Δήμου Κωνσταντίνα, οι επισκέπτριες υγείας, Τζάτσου Μαριάνθη και Δέλια Αφεντία και η μαία του Κ.Υ. Μουρτζίλα Στυλιανή επισκέφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες σχολεία των περιοχών ευθύνης του ΚΥ και ανέπτυξαν δράσεις – παρεμβάσεις αγωγής υγείας στο μαθητικό πληθυσμό.

Συγκεκριμένα στις 7 και στις 9/2/2023 , πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα στοματική υγεία και διατροφή στο 2ο νηπιαγωγείο Τυρνάβου και στο 2ο νηπιαγωγείο Αμπελώνα αντίστοιχα.

Στις 10 και 13/2/2023 η μαία, παρουσίασε το θέμα «μεγαλώνω και αλλάζω» και μίλησε με τα αγόρια και τα κορίτσια (ξεχωριστά) της έκτης Δημοτικού για την σεξουαλική αγωγή, στο 2ο Δημοτικό Αμπελώνα, και στο Δημοτικό σχολείο Γλαύκης αντίστοιχα.

Την Τετάρτη 8/2/2023 στο 2ο νηπιαγωγείο Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε οδοντιατρική εξέταση των παιδιών, από την οδοντίατρο του Κ.Υ. Τυρνάβου και δημιουργία ατομικής οδοντιατρικής καρτέλας και δόθηκε ενημερωτικό σημείωμα για τους γονείς για τυχόν ευρήματα με στόχο δόντια γερά -στοματική υγεία για παιδιά.

Η διεύθυνση και το προσωπικό του Κ.Υ. Τυρνάβου ευχαριστούν τους εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων για την άψογη φιλοξενία και την συνεργασία, και ενημερώνουν ότι οι δράσεις αγωγής υγείας θα συνεχιστούν στον μαθητικό πληθυσμό ( και όχι μόνο) με ποικίλη θεματολογία το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ