ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Στο μπλόκο των αγροτών της Καρδίτσας, εκεί όπου οι αγρότες δίνουν για 21 συνεχόμενες μέρες μάχη επιβίωσης, διεκδικώντας μέτρα για να μπορούν να μείνουν και να καλλιεργούν στον τόπο τους, βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, κλιμάκιο της ΕΠ Θεσσαλίας, με επικεφαλής τη Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Θεσσαλίας. Στο κλιμάκιο συμμετείχε ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του Κόμματος στο νομό Λάρισας και στελέχη της Τ.Ο. Καρδίτσας του ΚΚΕ.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ, συνάντησε τη θερμή υποδοχή και την αναγνώριση από τους αγωνιζόμενους αγρότες για τη σταθερή στάση του Κόμματος στο πλευρό τους. Μετέφερε για μια ακόμα φορά τη στήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα των αγροτών, αλλά και στις μορφές του αγώνα τους, τονίζοντας ότι αυτό που έχει αποδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια είναι, ότι ο συντονισμένος αγώνας ήταν αυτός που ασκούσε πίεση στις εκάστοτε κυβερνήσεις και οδηγούσε στην απόσπαση κάποιων θετικών μέτρων ή εμπόδιζε τα χειρότερα, με αποτέλεσμα να παίρνουν οι αγρότες μιαν “ανάσα ζωής” και όχι η αναζήτηση κάποιων «σωτήρων».

Με βάση το γεγονός ότι στην συνάντηση που είχε με το κυβερνητικό κλιμάκιο η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων την προηγούμενη Τρίτη, ανακοινώθηκαν κάποια μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αγροτών, αλλά σε αυτά δεν περιλαμβανόντουσαν οι βαμβακοπαραγωγοί, που με τις χαμηλές τιμές που επικρατούν φέτος, «μπαίνουν μέσα», καθώς αυτές δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής, το κλιμάκιο του ΚΚΕ κατήγγειλε την προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να διασπάσει με βάση την περιοχή και το κάθε προϊόν, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι, η τακτική αυτή έχει στόχο να χτυπήσει αυτό που είναι το ισχυρό στοιχείο του αγροτικού κινήματος: την ενότητα, την πάλη για ενιαία αιτήματα και διεκδικήσεις.

Ο Γιώργος Λαμπρούλης, πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη θα συζητηθεί στη βουλή η επίκαιρη ερώτηση του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης – Τροφίμων, με την οποία ο βουλευτής του ΚΚΕ ζητά την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος έως την τιμή του 1 ευρώ ανά κιλό, για να μπορέσουν να επιβιώσουν και να ξανακαλλιεργήσουν.

Τέλος το κλιμάκιο του ΚΚΕ, αφού τόνισε ότι χρειάζεται να φτιαχτεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία, που θα πάρει αμπάριζα όσους εκμεταλλεύονται τον μόχθο του λαού επισήμανε ότι , όποια και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση, θα είναι αντιλαϊκή αφού θα συνεχίσει στον ίδιο δρόμο, ζητώντας από τον αγρότη να µη διαταραχθούν οι δεσμεύσεις σε ΚΑΠ – ΕΕ, να δέχεται το πανάκριβο κόστος παραγωγής, αφού “πράσινη µετάβαση” σημαίνει “πανάκριβη Ενέργεια”, να δέχεται τις εξευτελιστικές τιμές αφού κουμάντο στην αγορά θα κάνουν πάλι οι εμποροβιομήχανοι.

Για αυτό το λόγο τόνισαν ότι χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων χωρίς ενδοιασμούς και επιφυλάξεις για τις μορφές του αγώνα και των αιτημάτων τους. «Όσο πιο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ τόσο πιο μεγάλες δυσκολίες θα έχει οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση να συνεχίσει την πολιτική του ξεκληρίσματος. Η ενίσχυσή του ΚΚΕ , είναι πραγματική συμβολή στον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματός, για να μείνει η αγροτιά στον τόπο της», τονίστηκε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ