ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

«Ο παππούς και η γιαγιά, αποτελούν τα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας, με τεράστια συμβολή στην ανατροφή των παιδιών και τη διατήρηση της συνοχής και της ανάπτυξής της. Η ελληνική κοινωνία οφείλει πολλά στη σημερινή τρίτη ηλικία, καθώς, ως “κυματοθραύστης” στις ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους της οικονομικής κρίσης, συνέδραμε, τα μέγιστα στην απορρόφηση των συνεπειών της και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά τα εγκαίνια του νέου ΚΑΠΗ στο Μακρυχώρι του Δήμου Τεμπών.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και να τους ενημερώσει για τις σημαντικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, τονίζοντας:

«Υλοποιούμε βήμα – βήμα τις υποσχέσεις μας, ενισχύοντας το εισόδημα και των συνταξιούχων, με αύξηση της τάξης του 7,75% από 1ης Ιανουαρίου σε πρώτη φάση, ενώ έπεται εφάπαξ καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αφορολόγητης και ακατάσχετης, στους συνταξιούχους, που λόγω προσωπικής διαφοράς, δεν ωφελήθηκαν καθόλου ή ωφελήθηκαν μερικώς, από τις πρόσφατες αυξήσεις στις συντάξεις. Επιπλέον, η επιταγή ακρίβειας και το market pass θα δοθούν με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια σε ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, μεταξύ αυτών και τους συνταξιούχους.

Αποκαθιστούμε σταδιακά τις τεράστιες αδικίες από το “πετσόκομμα” των συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου».

Ο κ. Κέλλας, τέλος, αφού συνεχάρη τον Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, τη δημοτική ομάδα, καθώς και την πρόεδρο της Τ.Κ Μακρυχωρίου, Άννα Μαγαλιού – Καραπάνου, για την ανάπτυξη του νέου χώρου για το ΚΑΠΗ της περιοχής, αναφέρθηκε στην “προσφορά” της τρίτης ηλικίας στον θεσμό της οικογένειας, σημειώνοντας:

«Σε έναν κόσμο, που συνεχώς μεταβάλλεται, ο ρόλος της τρίτης ηλικίας αφορά τη συναισθηματική σταθερότητα, την προοπτική και τη συνέχεια, που προσφέρει στην ελληνική οικογένεια. Την ευχαριστούμε για την καταλυτική συμβολή της, που βασίζεται σε αξίες και αρχές, όπως η αγάπη, η φροντίδα και η αλληλεγγύη, λειτουργώντας ως συνεκτικός παράγοντας της ελληνικής κοινωνίας. Η οικογένεια, πρώτα και πάνω απ’ όλα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ