ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΛΗΣΤΡΙΚΟΥ CLAWBACK ΤΩΡΑ!!!

Ανακοίνωση της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς καλεί τον Πρωθυπουργό της χώρας να αναστείλει τις εορταστικές προσχηματικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ και να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του εξοντωτικού clawback.

Συντάσσεται απόλυτα με την υπ’αριθμ 523/20-2-2023 ανακοίνωση του ΠΙΣ και καλεί τα μέλη του να μην συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του ΕΟΠΥΥ της Πέμπτης 23-2-2023 στο Πολεμικό Μουσείο για τους παρακάτω λόγους:

1. Με το clawbαcΚ και το rebαte στα ύψη είναι εκτός τόπου και χρόνου εορταστικές εκδηλώσεις από οργανισμό που όφειλε να κάνει αιματηρή οικονομία για να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσειςτου έναντι των παρόχων.

2. Η σημερινή διοίκηση του ΕΟΠΥΥ λειτουργεί και εκφράζεται απαξιωτικά για τους γιατρούς τους οποίους Θεωρεί περίπου «αναγκαίο κακό». Θεώρηση που αντανακλά στις δηλώσεις και τις ενέργειές της

3. Είναι αναγκαία η επέμβαση των πολιτικά προϊσταμένων της.

4. Η πραγματική αποτίμηση του υδροκέφαλου ΕΟΠΥΥ για όποιον ενδιαφέρεται, παρουσιάζεταιστις προσκλήσεις όσων δικαίως καλούν σε διαμαρτυρία στις 23.2.2023.

Επιπρόσθετα σε τοπικό επίπεδο υιοθετούμε και ενισχύουμε το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου της Ένωσης Ιδιωτών Μικροβιολόγων –Βιοπαθολόγων Ν. Λάρισας και υπογράφει η Πρόεδρος του κ. Ράνια Σουλτούκη και η Γ.Γραμματεάς κ. Ελένη Καραβανα στις 19-2-2023, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά τους και έχει δε ως ακολούθως:

«Με οργή κι αγανάκτηση διαβάσαμε τη δήλωση της προέδρου του ΕΟΠΥΥ κας Καρποδίνη, η οποία αναφέρθηκε στον εργαστηριακό κλάδο της χώρας με εμπάθεια, έπαρση, υποτίμηση κι ηθελημένα με πλήρη παραποίηση της πραγματικότητας, χαρακτηρίζοντας μας ούτε λίγο ούτε πολύ με τη ρήση «Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργηθέντος».

Αχάριστοι οι εργαστηριακοί ιατροί της χώρας (διαγνωστικά εργαστήρια, πολυϊατρεία )? Γιατί ??

Επειδή πληρωνόμαστε μόλις το 40 % των μηνιαίων υποβολών μας?

Επειδή μας καταχρεώσατε 10 ολόκληρα χρόνια κι ούτε καν να συνταξιοδοτηθούμε δεν θα μπορέσουμε, αφού η μηνιαία σύνταξη μας αντιστοιχεί μέχρι στιγμής σε χρέος του ΕΟΠΥΥ 2013 – 2019 κι έπεται συνέχεια στο ολοκληρωτικό έργο καταστροφής μας?
10 ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας κι ακόμη δεν βρήκατε τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων των ασφαλισμένων, μα ούτε και πόρους χρηματοδότησης των ολοένα κι αυξανόμενων αναγκών τους.

Σας ήταν βολικό να φορτώσετε στα εργαστήρια ως clawback , rebate το αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης των οικονομικών του Οργανισμού και την έλλειψη χρηματοδότησης της ΠΦΥ.

Τι ακριβώς γιορτάζετε αλήθεια?

10 ολόκληρα χρόνια περιμένουμε να εφαρμοστούν τα διαγνωστικά πρωτόκολλα, τα οποία σημειωτέον είναι έτοιμα από καιρό από τις ιατρικές επιστημονικές εταιρείες κι εφαρμόζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

10 ολόκληρα χρόνια ρωτάμε και ξαναρωτάμε χωρίς να πάρουμε απάντηση φυσικά, ποιος είναι ο μαθηματικός τύπος εφαρμογής του clawback

10 ολόκληρα χρόνια καταθέτουμε προτάσεις, συμμετέχουμε σε ατέρμονες συζητήσεις, προκειμένου να βρεθούν εργαλεία περιορισμού (ούτε καν κατάργησης) του clawback.

10 ολόκληρα χρόνια εργαζόμαστε κάτω από συνθήκες επιβολής ληστρικών μέτρων, απειλών, επιθετικών τακτικών κι ανούσιων ανεδαφικών ελέγχων, που εμείς πάλι πληρώσαμε ( ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες ).

10 ολόκληρα χρόνια περιμένουμε να βάλετε τους λεγόμενους κόφτες στο σύστημα σας, να περιορίσετε τους άπειρους κωδικούς εξετάσεων, να αντιληφθείτε στην τριπλέτα σχέσεων του ΕΟΠΥΥ (Κράτος, Πάροχος, Ασφαλισμένος) τη συνυπευθυνότητα όλων.

Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν συμβαίνει αυτό που ζούμε εδώ και μια 10ετία διαγνωστικά εργαστήρια και πολυϊατρεία. Έχουμε μετανάστες συναδέλφους και παιδιά μας ( αυτά που θέλετε να φέρετε πίσω…) και μπορούμε πλέον να έχουμε άποψη από πρώτο χέρι.

Αλήθεια σε ποιους νομίζετε, ότι απευθύνεστε με τόσο απαξιωτικό τρόπο ?
Στους επιστήμονες της χώρας σας, που επενδύουν καθημερινά τα χρήματα τους στην πολυέξοδη εργαστηριακή ιατρική?

Σε αυτούς που είναι οι πυλώνες της ΠΦΥ, που γνωρίζουν το ατομικό ιστορικό του κάθε ασφαλισμένου, που τον οδηγούν με τις γνώσεις τους στη διάγνωση? Σε αυτούς που με δική τους χρηματοδότηση προσφέρουν γρήγορες, σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες ?

Στα εργαστήρια και πολυϊατρεία της χώρας, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, που συντηρούν εκατοντάδες οικογένειες της μεγάλης οικονομικής αλυσίδας της ΠΦΥ και πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές εκατομμυρίων ευρώ?
Πολιτεία που δεν σέβεται τον κόπο των πολιτών της δεν μπορεί να προάγει τίποτα καλό για τη ζωή τους.

Ποιος πιστεύετε, ότι πρέπει να είναι ο ρόλος σας και η συμβολή σας στη διοίκηση του Οργανισμού?
Να μας υποτιμάτε ?
Να μας καταστρέφετε?

Να συντηρείτε μεθόδους και μέτρα, που αποδείχθηκαν καταστροφικά και δεν προάγουν σε καμία περίπτωση την πρόοδο?
Να κλείνετε 1400 εργαστήρια τα τελευταία 5 χρόνια?
Να καταχρεώνετε επιστήμονες και μετά να τους επιτίθεστε, γιατί δεν είναι τόσο «πρόβατα» όσο θα επιθυμούσατε και σας χάλασαν το εορταστικό κλίμα λόγω ότι, όπως μας κατηγορήσατε μικροπρεπών συνδικαλιστικών λόγων?

Περικοπές 2,2 δις ευρώ σε μια 10ετία!!! Εμείς τα πληρώνουμε αυτά κυρία πρόεδρε και μάλιστα με βάση τον τιμοκατάλογο εξετάσεων από το 1991!!!!!!
Η μόνη αλήθεια, που πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες είναι η επίσημη , γραπτή απάντηση σας στο εξώδικο του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ, ωμή παραδοχή, ότι τα ληστρικά μέτρα clawback και rebate μονιμοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την κατάρρευση της οικονομικής ισορροπίας του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.

Δεν ζητάμε την αδικαιολόγητα καθυστερημένη δημόσια συγνώμη σας, γιατί, αφενός αυτή δεν θα σταματήσει το ανελέητο φόρτωμα στις πλάτες μας των χρεών του ΕΟΠΥΥ κι αφετέρου αντιλαμβανόμαστε, ότι διοίκηση με τέτοια εμπάθεια απέναντι μας, ποτέ μα ποτέ δεν θα μπορέσει να αλλάξει τα κακώς κείμενα.

Ζητάμε την παρέμβαση του Πρωθυπουργού της χώρας τώρα ,που θα παρουσιάσει σε εμάς τους πολίτες το έργο της 4ετίας του, να σκεφτεί, να πληροφορηθεί, να ρωτήσει αυτούς που ξέρουν (τους εργαστηριακούς της χώρας) τι δεν έγινε, ποιοι έχουν την ευθύνη για την ανεπανάληπτη, ανήκουστη οικονομική ζημία, που μας επιβλήθηκε και δεν λύθηκε ποτέ μα ποτέ, ούτε καν μειώθηκε, αλλά αντίθετα μεγαλώνει και μας πνίγει.

Ζητάμε την παρέμβαση του Προέδρου του ΠΙΣ κι όλων των προέδρων των ΙΣΛ της χώρας. Ζητάμε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή (λόγω εκλογών) οι βουλευτές κάθε περιοχής να ενημερωθούν, να βρουν λίγο χρόνο μέσα στις τόσες κοινωνικές παραστάσεις τους, να παρέμβουν, γιατί αυτός είναι ο κοινωνικός τους ρόλος, η πολιτική τους υποχρέωση, να αναδεικνύουν τα προβλήματα της κοινωνίας και να μελετούν τις λύσεις τους με γνώμονα το κοινωνικό καλό και την πρόοδο .
Αν όλοι κάναμε αυτό, που έπρεπε κάθε στιγμή, από όποια θέση κι αν υπηρετούμε , πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας για όλους……»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ