Η ΡΑΨΑΝΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΤΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Χαιρετισμός του Χρ. Κέλλα στην εκδήλωση του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ραψάνης

«Η Ραψάνη αποτελεί έναν ευλογημένο τόπο, όχι μόνο για τα σπουδαία προϊόντα, που παράγει η γη της, με κορωνίδα το σταφύλι και το εξαιρετικό κρασί, αλλά κυρίως για τους δραστήριους και ενεργητικούς ανθρώπους της, με το ανήσυχο πνεύμα, που την έχουν καταστήσει σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού και πόλο έλξης, για όλο και περισσότερους επισκέπτες».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή ν. Λάρισας, Χρήστου Κέλλα, στην ετήσια εκδήλωση του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ραψάνης.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αφού συνεχάρη την πρόεδρο Καλλιόπη Γαζέτα και τα μέλη του Συλλόγου, για την προσφορά τους στα πολιτιστικά, και όχι μόνο, δρώμενα της περιοχής, έκανε αναδρομή στην ιστορία του Συλλόγου, σημειώνοντας:

«Από το 1982, ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ραψάνης έχει αφήσει ανεξίτηλο αποτύπωμα στην περιοχή, μέσα από δράσεις εθελοντικές, καινοτόμες και με σημαντικό κοινωνικοπεριβαλλοντικό αποτύπωμα. Ένας Σύλλογος, που “βγαίνει μπροστά”, με προτάσεις προς την εκάστοτε δημοτική αρχή, διεκδικώντας και πετυχαίνοντας την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της Ραψάνης».

Στη συνέχεια, ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες, που υλοποιούνται με την ενεργό συμμετοχή Συλλόγων και πολιτών της Ραψάνης και έχουν ως στόχο την ανάδειξη της ιστορίας και του πολιτισμού του τόπου, αλλά και την ανάπτυξη και αναβάθμιση της περιοχής.
Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, σημαντικές επιστημονικές ημερίδες, καθώς και δράσεις της Τοπικής Κοινότητας, του Μορφωτικού – Πολιτιστικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών, επισημαίνοντας:

«Μέσα από τη συνεργασία και τη συνέργεια και με οδηγό την αγάπη για τον τόπο σας, αποδείξατε, ότι ακόμη και σε έναν μικρό τόπο, μπορούν να συμβούν “θαύματα”, καθώς όταν οι τοπικές κοινωνίες θέλουν να παράγουν, μπορούν».

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας, δεν παρέλειψε να εξάρει το έργο του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Ραψάνης, Δημήτρη Ζήλου, ενώ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης που έχει “χτίσει” με τους κατοίκους της περιοχής. Συγχρόνως, κάλεσε τους ανθρώπους του Συλλόγου, “να συνεχίσουν με την ίδια αγάπη, το ίδιο μεράκι και την ίδια φλόγα, το σημαντικό έργο τους”, τονίζοντας πως είναι αρωγός σε κάθε προσπάθειά τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ