Η ΣΤ΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ 16ου Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποίησαν οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2023 στο πλαίσιο της διήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψής τους(Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023) στη Αθήνα.

Μια αξέχαστη εμπειρία, μιας άρτιας οργανωμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης, πλούσιας σε παραστάσεις, εντυπώσεις και συναισθήματα για τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και τους συνοδούς- γονείς του σχολείου μας.

Συγκίνηση και περηφάνια ταυτόχρονα διακατείχε τους μαθητές μας καθώς βίωναν το πρώτο κοινοβουλευτικό τους μάθημα βρισκόμενοι στα έδρανα της Ολομέλειας της Βουλής και στους χώρους όπου ψηφίζονται οι νόμοι του ελληνικού κράτους. Ακολούθησε η ξενάγηση στην αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος” του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, όπου φιλοξενεί την έκθεση: «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στην Βουλή των Ελλήνων, 2 αιώνες μετά» προσφέροντας στους επισκέπτες προνομιακή πρόσβαση στα γεγονότα που οδήγησαν στην κατάκτησή της.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή και διαφωτιστική ήταν η επόμενη επίσκεψη στην Προεδρική Φρουρά (Στρατόπεδο Γ. Τζαβέλα). Αξιόλογη και πολύ ενδιαφέρουσα ήταν η ενημέρωση-ξενάγηση από τον Λαρισαίο αξιωματικό κ. Ευθύμιο Θεοδώρου, για την παραδοσιακή στολή των Ευζώνων της τελετουργικής μονάδα πεζικού, η οποία φρουρεί τον Τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη και το Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα. Αρχικά ξεναγήθηκαν στο εργαστήρι-ραφείο κατασκευής των στολών και στη συνέχεια στο εργαστήρι κατασκευής και επιδιόρθωσης-συντήρησης των τσαρουχιών.

Και συνεχίζεται η ξενάγησή τους με αμείωτο το ενδιαφέρον με την επίσκεψη στο εντυπωσιακό, παγκοσμίου φήμης Μουσείο της Ακρόπολης και στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο του βράχου της Ακρόπολης.

Ακολουθεί η περιήγηση στην κατάμεστη από τουρίστες και παραδοσιακά και διαχρονικά όμορφη, Πλάκα.

Τη σκυτάλη των επισκέψεων παραλαμβάνει το Πλανητάριο Ευγενίδη Ίδρυμα, με την παρακολούθηση της ταινίας ‘’Ο θάνατος των δεινοσαύρων’’ από τους κατενθουσιασμένους επισκέπτες του.

Τέλος το Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το πολιτιστικό στολίδι της πρωτεύουσά μας, έρχεται να ολοκληρώσει τον κύκλο των επισκέψεων-εντυπώσεων για τους επισκέπτες μας.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Θεοδώρου Ηλίας, και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί κ. Γιώτσα Θεολογία, κ. Νταφούλη Κωνσταντίνα, κ. Γκρίζου Ελένη και κ. Λουλούδη Γεωργία, ευχαριστούν τους μαθητές για την άριστη συμπεριφορά τους σε όλη τη διαδρομή της απόδρασή τους στην πρωτεύουσα αλλά και τους γονείς-συνοδούς για την φιλικότατη συμμετοχή και συμβολή τους στο εκπαιδευτικό διήμερο επίσκεψης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ