ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου για την 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας στη Λάρισα

«Επιτρέψτε μου να επισημάνω την καθοριστική σημασία της φυτοπροστασίας ως κλάδο της γεωπονικής επιστήμης, που έχει συνεισφέρει σημαντικά στα άλματα που έχουν γίνει στην απόδοση των καλλιεργειών. Ωστόσο, η αλόγιστη, πολλές φορές, χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και η ελλιπής ενημέρωση είχαν, δυστυχώς, αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, π. αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του στην 8η Πανελλήνια Συνάντηση Φυτοπροστασίας, που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Ελαχιστοποίηση περιβαλλοντικού αποτυπώματος
Ο Θεσσαλός πολιτικός στον μήνυμά του στους οικοδεσπότες της ημερίδας, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δημήτρη Σταυρίδη αναφερόμενος στις νέες προκλήσεις υπογραμμίζει ότι «σήμερα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, η Κοινή Γεωργική Πολιτική μετασχηματίζεται και στοχεύει στη δημιουργία ενός βιώσιμου συστήματος τροφίμων με δράσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και το κλίμα».
Ο κυβερνητικός βουλευτής καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η φυτοπροστασία καλείται να σταθεί αρωγός στην αγροτική ανάπτυξη, παρέχοντας νέας γενιάς προϊόντα με το ελάχιστο δυνατό αποτύπωμα στο περιβάλλον, αλλά και μεθόδους, που επιλύουν ζητήματα στην πρωτογενή παραγωγή, βασιζόμενες στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της γνώσης στον αγρό και στην υιοθέτηση αειφορικών τεχνικών διαχείρισης. Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ