ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Στη Λάρισα ζωντανές οι στρατιωτικές μνήμες της πρόσφατης ιστορίας, σημειώνει ο Μ. Χαρακόπουλος

«Θα ήθελα μαζί με τις ευχές μου για την επιτυχία της εκδήλωσης, να δηλώσω ότι η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από την ταχύτατη αναβάθμιση του αξιόμαχου του ελληνικού στρατού, που συνοδεύεται από την ανάλογη ενίσχυση του κύρους της Ελλάδας στη διεθνή πολιτική ως πόλος ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια».

Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμά του στον Διοικητή της 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, με αφορμή την εκδήλωση “ΣΤΡΑΤΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ: ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ”, που διοργανώνει η 1η Στρατιά/EU-OHQ.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν θα μπορέσει να παραστεί, στο μήνυμά του υπογραμμίζει ότι «από τις δυνατότητες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων κρίνεται και το ειδικό βάρος της χώρας. Τα τελευταία χρόνια, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, επιστρέψαμε και πάλι στην φροντίδα του ταχέος εξοπλισμού και των τριών όπλων των ενόπλων δυνάμεων, δημιουργώντας πλέον νέες ισορροπίες στο Αιγαίο.

Κι αυτό έχει τεράστια σημασία για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, καθώς έχει αυξηθεί κατακόρυφα η απειλή από τον εξ ανατολών γείτονα και έχει επανακάμψει η πολιτική του αναθεωρητισμού. Ταυτοχρόνως, έχει συγκροτηθεί και ένα πλέγμα ισχυρών συμμαχιών, και στο στρατιωτικό επίπεδο, και η Λάρισα, όπου είναι και η έδρα της 1ης Στρατιάς, είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της νέας συγκυρίας. Άλλωστε, εδώ είναι πάντα ζωντανές οι στρατιωτικές μνήμες της πρόσφατης ιστορίας του έθνους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ