ΥΨΗΛΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

Ο Χρήστος Καπετάνος στη Γυρτώνη και στα Σφαγεία Λάρισας

Επίσκεψη στο χωριό της Γυρτώνης και στα βιομηχανικά Σφαγεία Λάρισας που λειτουργούν στην περιοχή, πραγματοποίησε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος.
Ο Λαρισαίος πολιτικός αρχικά επισκέφθηκε το καφενείο του χωριού, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους λιγοστούς κατοίκους που διαμένουν ακόμη εκεί.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν οι συνθήκες διαβίωσής τους αλλά και το μέλλον του χωριού, που παρουσιάζει εικόνα ερημοποίησης, δεδομένου ότι έχουν απομείνει λίγοι κάτοικοι, οι οποίοι ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τις αγροτικές εργασίες. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Καπετάνος έκανε λόγο για «κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους νέους, στοχευμένα μέτρα και νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου να επιστρέψουν στην περιοχή και να της δώσουν ζωή»

Στη συνέχεια, ο Χρήστος Καπετάνος επισκέφθηκε τα Σφαγεία Λάρισας. Εκεί, συζήτησε εκτενώς με τον καινούργιο ιδιοκτήτη Γιάννη Γαλίκα αλλά και με τους εργαζόμενους για τις συνθήκες υπό τις οποίες λειτουργούν καθώς και τις προδιαγραφές ασφαλείας και ποιότητας για τις οποίες έχουν μεριμνήσει, προκειμένου να παράγονται ασφαλή προϊόντα για τους τελικούς καταναλωτές. Επιπλέον, στον χώρο τον περίμενε και τον υποδέχτηκε και ο ιδρυτής των Σφαγείων ο Γιώργος Αρκούδας.

Ο κ. Καπετάνος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και στους χώρους παραγωγής από τον κ. Γαλίκα, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό των εργαζομένων αλλά και από τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στους χώρους του σφαγείου.

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον νέο, εδώ και δύο, περίπου χρόνια, ιδιοκτήτη των Σφαγείων Λάρισας, Γιάννη Γαλίκα αλλά και τους εργαζόμενους, για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλλουν, ούτως ώστε τα προϊόντα κρέατος να παράγονται με υψηλές ποιοτικά satndards, προτού καταλήξουν στους τελικούς καταναλωτές. Τα Σφαγεία Λάρισας έχουν σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα και ιδίως στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, δεδομένου ότι η καρδιά της κτηνοτροφικής παραγωγής χτυπάει στο νομό μας.

Οι χώροι παραγωγής, ο άριστα συντηρημένος εξοπλισμός και κυρίως ο επαγγελματισμός των εργαζομένων προσδίδουν αξιοπιστία και διασφαλίζουν την υγιεινή και την ποιότητα των εμπορευμάτων. Ευελπιστώ το μεράκι και η διάθεση του ιδιοκτήτη και των εργαζομένων να αποτελέσουν παράδειγμα για όσους επιθυμούν την ενασχόλησή τους με τον κλάδο. Οφείλω όμως και τον αμέριστο σεβασμό στον ιδρυτή της επιχείρησης και ψυχή των Σφαγείων στον Γιώργο Αρκούδα που δημιούργησε το καλύτερο ίσως σφαγείο στην Ελλάδα» τόνισε με το πέρας της επίσκεψης ο Χρήστος Καπετάνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ