ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ. Απευθύνομαι με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας μαζί σας ελπίζοντας αυτή την φορά να εισακουστώ. Πρίν τις εκλογές του 2004 ο μετέπειτα Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής και οι μετέπειτα Υπουργοί Δημόσιας Τάξης κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και κ. Προκόπης Παυλόπουλος διατυμπάνιζαν ότι εάν κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία θα αποκαταστούσαν όσους αδικήθηκαν και εκδιώχθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Τόσα χρόνια μετά ακόμη περιμένουμε κάποιοι την δικαίωση που δεν ήρθε μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια απευθυνόμενος σε διάφορους Υπουργούς, βουλευτές και πολιτικούς το μόνο που εισέπραξα ήταν αδιαφορία και κοροϊδία. Θεωρώ υπεύθυνη την Κυβέρνηση Καραμανλή διότι μας πούλησε ελπίδα κρατώντας μας σε πολιτική ομηρεία τόσα χρόνια.

Προσωπικά εσείς δεν μου τάξατε κάτι, αλλά επειδή το κράτος πρέπει να έχει συνέχεια και επειδή σας ακούω να λέτε ότι έχετε την διάθεση να διορθώσετε τις όποιες αδικίες ελπίζω και η δική μου περίπτωση να τύχει της προσοχής σας. Δεν είναι κρίμα κάποιος στην ηλικία των 40 ετών, να αποταχθεί από την Αστυνομία για πολιτικούς λόγους στον 21 αιώνα;

Λεπτομερώς σας τα αναφέρω στον φάκελο που προσκόμισα αυτοπροσώπως στο γραφείο σας με αριθμό πρωτοκόλλου 2915 στις 3-5-2022. Στις 14 – 9-2022 επικοινώνησα τηλεφωνικώς και η απάντηση που πήρα από μία υπάλληλο ήταν ότι κάποιος κάποια στιγμή θα επικοινωνήσει μαζί μου.

Δεν ξέρω αν έχετε ενημερωθεί, αλλά εγώ μέχρι στιγμής όμως δεν είχα καμία ενόχληση. Το παράπονό μου είναι ότι σε μιά χώρα που θέλει να λέγεται Δημοκρατική υπάρχει η αίσθηση ότι λείπει η Δικαιοσύνη και η Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ δικαίωνε τους δικούς του ανθρώπους ακόμη και σε περιπτώσεις που είχαν διωχθεί ποινικά. Κάποιοι δε το παίζανε και αντιστασιακοί από την Χούντα και δικαιώθηκαν τόσα χρόνια μετά. Για μένα υπάρχει το γράμμα του Νόμου και διάφορα τερτίπια επειδή πέρασαν αρκετά χρόνια.

Μπορεί να φαίνεται νόμιμο, αλλά είναι ηθικό; Υπάρχει ή όχι αδικία; Οι Νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται αλά κάρτ; Εάν οι αρμόδιοι σύμβουλοί σας δυσκολεύονται να βρούνε την λύση ας ρωτήσουν τον κ. Χρυσοχοΐδη πως τα κατάφερνε τότε το ΠΑΣΟΚ.

Για να δικαιωθεί κάποιος στην Ελλάδα και να είναι πάντα στα……… πράγματα θα πρέπει να είναι Υπουργός, Αρχηγός Αστυνομίας, Γενικός Γραμματέας κ.λπ;

Εμείς είμαστε παιδιά ενός κατώτερου Θεού; Το άδικο είναι άδικο και όσα χρόνια και αν περάσουν δεν ξεχνιέται. Δηλαδή για τα γλυπτά του Παρθενώνα και τις Γερμανικές αποζημιώσεις πρέπει να πάψουμε να τα διεκδικούμε, επειδή πέρασαν τόσα χρόνια; Προσωπικά πιστεύω ότι όταν υπάρχει θέληση και πολιτική βούληση τα πάντα γίνονται. Έχετε θέληση κ. Μητσοτάκη; Δείξτε το. Υπάρχει δικαιοσύνη και Δημοκρατία στην Ελλάδα; Αποδείξτε το.

Με τιμή
Ηλίας Φιλοκώστας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ