ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας με αφορμή σχετικές πληροφορίες για ενστάσεις απεργοσπαστών καθηγητών αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων τις ημέρες της απεργίας επισημαίνονται τα εξής:

«Οι συνάδελφοι –σσες που στην προηγούμενη τεράστια απεργιακή κινητοποίηση του εκπαιδευτικού κλάδου επέλεξαν, ή πρόκειται να επιλέξουν στο μέλλον, τον επικίνδυνο και καταδικαστέο ρόλο του απεργοσπάστη-στριας, δεν καλύπτονται συνδικαλιστικά σε καμία περίπτωση από οποιαδήποτε απόφαση της ΟΛΜΕ ή της ΕΛΜΕ σχετικά με αναπλήρωση ωρών , κάλυψη κενών, φύλαξη τμημάτων κλπ.

Παραμένουν στο σχολείο και έχουν την ευθύνη λειτουργίας του.

Τους καλούμε να σεβαστούν τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων, να αλλάξουν τακτική και να συμπορευτούν με τη συντριπτική πλειοψηφία του εκπαιδευτικού κλάδου ενάντια στην καταστροφική, για τη δημόσια εκπαίδευση και τα εργασιακά μας δικαιώματα, πολιτική της Υπουργού Παιδείας. Η κάθε απεργιακή κινητοποίηση γίνεται για να διασφαλιστούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και αμοιβές όλων των εκπαιδευτικών και όχι μόνο των απεργών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com υπέρ της σύνταξης της εν λόγω ανακοίνωσης τάχθηκαν η ΔΑΚΕ και η Αγωνιστική Παρέμβαση, οι ΣΥΝΕΚ δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το θέμα ενώ η ΑΣΕ ήθλε να είναι πιο ήπιο το κείμενο για τους απεργοσπάστες!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ