ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δείτε τί αναφέρει το ψήφισμα για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας στην Αγιά

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς για το προγραμματισμένο κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην έδρα του Δήμου Αγιάς, γεγονός το οποίο δυσχεραίνει, την πρόσβαση της τοπικής κοινωνίας σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα.

Επισημαίνουμε τον ειδικό ρόλο της Τράπεζας Πειραιώς στον γεωργικό, κτηνοτροφικό και τουριστικό κλάδο, γεγονός που της προσδίδει βαρύνουσα σημασία για την τοπική και βιώσιμη ανάπτυξη.

Το υποκατάστημα εξυπηρετεί όλα τα χρόνια τους μόνιμους κατοίκους, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής και τους επισκέπτες του Δήμου μας, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζουν τον πληθυσμό της περιοχής μας.

Η πολιτική κλεισίματος του καταστήματος στην Αγιά, θα εντείνει την απομόνωση των ευάλωτων κοινωνικών και οικονομικών ομάδων, μεταξύ των οποίων τα φτωχά νοικοκυριά, οι συνταξιούχοι και οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το γεγονός ότι το κτήριο στο οποίο λειτουργεί το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι ιδιόκτητο ελαχιστοποιεί το κόστος λειτουργίας του.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς σε όλες τις πρωτοβουλίες των τοπικών φορέων, των εργαζόμενων και του Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ., προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας όλων των τραπεζοϋπαλλήλων, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης και αγαστής συνεργασίας με την τοπική κοινωνία.

Δηλώνουμε ότι, στην περίπτωση του κλεισίματος του καταστήματος η αντίδραση του Δήμου Αγιάς, αλλά και όλων των τοπικών φορέων, θα είναι ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΗ!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς:

 Καλούμε τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς να σταματήσει η περαιτέρω συρρίκνωση των τραπεζικών καταστημάτων και να αναβαθμιστεί η παροχή και η πρόσβαση των πολιτών σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες προκειμένου να αποφευχθούν συνθήκες τραπεζικού αποκλεισμού στην τοπική οικονομία και κοινωνία μας.

 Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας, τον προβληματισμό μας και την κάθετη κατηγορηματική διαφωνία μας με την πρόθεση της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και των υπολοίπων συστημικών τραπεζών να διακόψουν τη λειτουργία και σε άλλα καταστήματα.
Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με τις επιπτώσεις της των διαδοχικών κρίσεων να είναι ορατές σε πολλές πτυχές της κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, οι αποφάσεις αυτές, αν υλοποιηθούν, θα αποτελέσουν δυσάρεστη εξέλιξη και βαρύ πλήγμα για την περιοχή μας, καθώς θα αντιμετωπίσει πρόσθετες δυσκολίες, αφού λαμβάνονται συνεχώς μέτρα υποβάθμισης και αποδυνάμωσής της, σε μια περίοδο που απαιτείται στήριξη κάθε είδους για την ενδυνάμωση και την ανάπτυξη του τόπου μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ