ΚΚΕ: ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΦΑΛΑΝΗ

Κλιμάκιο της Τ.Ε Λάρισας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το Λαμπρούλη Γ. βουλευτή του κόμματος επισκέφτηκε Χθες Παρασκευή 24/2 το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης και είχε συνάντηση με το ΔΣ του συλλόγου γονέων και τη διεύθυνση του σχολείου.

Εκ μέρους του συλλόγου γονέων επισημάνθηκε ότι 2 χρόνια μετά το σεισμό , που προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο , η κατάσταση παραμένει η ίδια, δεν υπάρχει καμιά δέσμευση (παρά μόνο αόριστες υποσχέσεις ) από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή για ανέγερση νέου κτηρίου. Μάλιστα η κατάσταση χειροτερεύει , με αποτέλεσμα πριν λίγες βδομάδες το σχολείο να κλείσει επειδή αποκολλήθηκαν τα φωτιστικά από την ψευδοροφή του σχολείου.

Οι γονείς επίσης αναφέρθηκαν στα 6 κοντέινερς που «προσωρινά» στήθηκαν και τα προβλήματα που αυτά παρουσιάζουν προβλήματα όπως στενότητα χώρου, κρύο το χειμώνα ζέστη το καλοκαίρι, πρόβλημα με τα βρόχινα νερά που μπαίνουν στο εσωτερικό τους λόγω έλλειψης στεγάστρων κ.α καταλήγοντας ότι χρειάζεται άμεσα νέο κτήριο .

Από την πλευρά του ΚΚΕ το κλιμάκιο και βουλευτής ανέδειξαν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής Λάρισας ότι δυο χρόνια μετά το σεισμό δεν έχει δρομολογηθεί καμιά λύση. Επανέλαβαν για μια ακόμη φορά τη θέση του ΚΚΕ για τη σχολική στέγη, την ανάγκη να είναι υπόθεση του κράτους και όχι εταιριών και μεγαλοεργολάβων.

Ταυτόχρονα συμφώνησε με τους εκπροσώπους του Συλλόγου για την ανάγκη κατασκευής τώρα νέου δημοτικού σχολείου στη Φαλάνη, επισήμανε αυτό να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών και εκπαιδευτικών και να πληροί όλες τις προδιαγραφές της αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας. Μάλιστα να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να δρομολογηθεί η ανέγερση του νέου δημοτικού σχολείου στη Φαλάνη, και να καλυφθεί η κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο βουλευτής διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου και τη διεύθυνση ότι το οξυμένο πρόβλημα θα το αναδείξουμε ως κόμμα για μια ακόμη φορά στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση που θα καταθέσουμε άμεσα, θα στηρίξουμε δε κάθε κινητοποίηση γονιών μαθητών δασκάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ