ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ – ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΚΕΦΙ, ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας και με σύμμαχο τον καλό καιρό κορυφώθηκαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Τεμπών. Σε κάθε χωριό μικρό και μεγάλο πραγματοποιήθηκε το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας με την πατροπαράδοτη φασολάδα, τα νηστίσιμα εδέσματα και το μπουρανί σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών, ΔΟΠΑΠΕΠ Τεμπών, τις Κοινότητες και τους Συλλόγους.

Η αυλαία των αποκριάτικων εκδηλώσεων έπεσε σήμερα το μεσημέρι Καθαρά Δευτέρα στην Κοινότητα Συκουρίου, όπου με τη συμμετοχή πολλών παιδιών πραγματοποιήθηκε, μετά από απουσία τριών ετών, το καρναβάλι Συκουρίου 2023 με την καθιερωμένη παρέλαση αρμάτων.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Συκουρίου, ντυμένα μασκαράδες παρέλασαν με ρυθμό και ζωντάνια στον κεντρικό δρόμο του χωριού, δίνοντας τον αποκριάτικο τόνο.

Στη συνέχεια τα παιδιά – καρναβαλιστές και ο κόσμος έδωσαν τη δική τους χαρούμενη νότα στην πλατεία Θέμιδος, όπου άναψαν την καθιερωμένη μπουμπούνα καίγοντας τον καρνάβαλο και συνέχισαν με χορό.

Τις εκδηλώσεις στο Συκούριο παρακολούθησε ο Δήμαρχος Τεμπών κ.Γιώργος Μανώλης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κα. Ευαγγελία Λιακούλη, οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κρικώνης, Ζήσης Γκανάτσιος, Γιώργος Ντόντος και Παναγιώτης Γκατζόγιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θανάσης Καραναστάσης και Χρήστος Κακαγιάννης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχάλης Γκουντής, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής και πλήθος επισκεπτών .

Ο Δήμαρχος Τεμπών παραβρέθηκε ακόμη το πρωί της Καθαρά Δευτέρας στην Τοπική Κοινότητα Καλοχωρίου, Όσσας, Πουρναρίου, Μακρυχωρίου, Παραποτάμου, Γόννων και Πυργετού.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος κ. Μανώλης ανέφερε:

“Πολλά συγχαρητήρια στον Εξωραιστικό Σύλλογο Συκουρίου, στον ΜΕΣ Συκουρίου, στους προσκόπους, στη φιλαρμονική του Δήμου, στο Σύλλογο Γυναικών, στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Συκουρίου, του Νηπιαγωγείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου, τα παιδιά και τους δασκάλους των σχολείων που παρέλασαν καθώς και όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν όλες αυτές τις ημέρες για να πραγματοποιηθεί το καρναβάλι Συκουρίου 2023. Ευχαριστούμε και όλους τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους τους καρναβαλιστές.

Ως δημοτική Αρχή είμαστε δίπλα σε όλους τους συλλόγους, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας. Συνεχίστε να προσφέρετε!”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ