2ο ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Το πρώτο στο είδος του μουσείο στην Ελλάδα, το Μουσείο των Μανιταριών, αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Καλαμπάκα καθώς και τους απόκρημνους βράχους και το άγριο και απροσπέλαστο τοπίο των Μετεώρων είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μαθητές της Β τάξης του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας.

Οι μαθητές θαύμασαν την πολύ πλούσια συλλογή του Μουσείου Μανιταριών που αποτελείται από γλυπτά μανιτάρια κατασκευασμένα ένα προς ένα, διατηρώντας ταυτόχρονα απόλυτη ομοιότητα χρώματος, σχήματος και μεγέθους, και ενημερώθηκαν για την θρεπτική και θεραπευτική αξία των μανιταριών, ενώ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, είδαν τις συλλογές των θηλαστικών, των ενδημικών και αποδημητικών πτηνών του Μουσείου που αποτελούνται από είδη που ζουν κυρίως στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πριν αναχωρήσουν από την περιοχή οι μαθητές μαζί με τους συνοδούς καθηγητές τους (Κ. Κουβεντάρα- Μ. Λαμπονίκου – Ν. Γκούρο – Χ. Καρανταϊδου –Μ. Παπαγιάννη) διαπίστωσαν από κοντά τη γεωλογία της περιοχής των Μετεώρων, και την ιερότητα του χώρου που το 1989 η Unesco ενέγραψε στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ως ένα ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό και φυσικό αγαθό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ