ΟΤΑΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΕ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ…

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α, π. Παντείου

Η χώρα μας βιώνει με δραματικό τρόπο το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα που συνέβη κοντά στην κοιλάδα των Τεμπών, η κατ άλλους στην ”κοιλάδα των νεκρών”, με οδυνηρή συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο , δεκάδες νέα παιδιά που επέβαιναν αμέριμνα στο μοιραίο τραίνο.

Ακούσαμε για μια φορά ακόμη ότι το …”περίφημο” μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο για τους υπαίτιους αυτού του τρομακτικού δυστυχήματος, η καλύτερα εγκλήματος. Από όσα είδαμε , διαβάσαμε και ακούσαμε, οι ευθύνες βαραίνουν τον φυσικό αυτουργό, ενώ όλοι-ες αντιλαμβανόμαστε με βεβαιότητα ότι πλην του φυσικού αυτουργού η βαριά ευθύνη για το έγκλημα που διαπράχθηκε προφανέστατα έχει να κάνει και με ηθικούς αυτουργούς σε βάρος των οποίων θέλω να ελπίζω ότι η εισαγγελική και ανακριτική έρευνα θα καταλογίσει για τις δικές τους βαριές ευθύνες εφόσον ”το μαχαίρι φθάσει στο κόκκαλο”..

Μέχρι και σήμερα αυτό το ..”σλόγκαν” περί ”μαχαιριού” ,–μετά από κάθε τραγωδία–, το έχουμε ακούσει κατ επανάληψη, πλην όμως αυτό το ”περίφημο μαχαίρι” έμενε σε ..”έπεα πτερόεντα”…..Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα φτάσει στο ”κόκκαλο”.., όχι τόσο γιατί είναι υποχρέωση της Πολιτείας, αλλά κύρια γιατί είναι πλέον απαίτηση όλου του κοινωνικού συνόλου Ακούσαμε ”με το στόμα ανοιχτό” για ”πράματα και θάματα” ως προς την διασπάθιση του Δημόσιου χρήματος που είχε σκοπό τον εκσυγχρονισμό του Σιδηροδρόμου, για σοβαρές διοικητικές ευθύνες , για, για, για…… Ακούσαμε ότι δεν προχωρούσαν έργα, λόγω διαχρονικών κλοπών υλικών, όπως χαλκού, σιδήρου, μεταλλευμάτων , από τους ”αγνώστους-γνωστούς” , χωρίς να λαμβάνεται ουδεμία μέριμνα.

Στην προκείμενη περίπτωση δεν θα έπρεπε -εδώ και χρόνια-, να έχει ληφθεί μέριμνα για την μετατροπή των κλοπών αυτών σε ”διακεκριμένες” κατά τον Π.Κ. , όπως λ.χ. είναι η κλοπή αρχαιοτήτων, ιερών κειμηλίων, με επιβαλλόμενη κακουργηματική ποινή σε βάρος των δραστών , για την προστασία της Δημόσιας περιουσίας και να τεθεί ”φρένο” στη διάπραξη αυτών των πράξεων ;…..Όλα αυτά τα χρόνια–σύμφωνα με όσα τραγελαφικά ακούσαμε–, λαμβάνονταν διοικητικά μέτρα σε βάρος όλων όσων δεν έκαναν τη δουλειά τους ;..

Δεχθήκαμε τόσα κονδύλια από την Ε.Ε. για τον εκσυγχρονισμό του ΟΣΕ , η οποία πρόσφατα μας ”καταχέριασε” γιατί απλά δεν κάναμε ότι έπρεπε…
Ας γίνει τουλάχιστον τώρα το αυτονόητο, στη μνήμη των νεαρών παιδιών που χάθηκαν τόσο βίαια και τόσο άδικα, διαφορετικά ας μετακομίσουμε ως χώρα στην υποσαχάρια Αφρική….

ΣΗΜ. Ας λείψουν οι πομπώδεις εκφράσεις για μαχαίρια και κόκκαλα, η ότι …θα λάμψει η αλήθεια….και άλλα τέτοια φληναφήματα …Ας γίνει αυτό που επιβάλλεται και εμείς διαθέτουμε την απλή λογική να καταλάβουμε ότι αυτή τη φορά ότι….το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο. Το οφείλετε κύριοι στην μνήμη αυτών των νέων ανθρώπων και των δυστυχισμένων οικογενειών τους…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ