ΕΠΑΛ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: «ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΤΟΠΟΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ»

Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, οι οποίοι συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τύρναβος – Τόπος Ευλογημένος», επισκέφθηκαν το Φεβρουάριο, συνοδευόμενοι από τους υπεύθυνους καθηγητές, 3 από τις πολλές μονάδες παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων και ποτών της περιοχής Τυρνάβου.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τον παραγωγικό πλούτο της περιοχής του Δήμου Τυρνάβου, η οικονομία της οποίας στηρίζεται στις αγροτικές καλλιέργειες, στη ζωική παραγωγή, καθώς και στη μεταποίηση των προϊόντων που παράγονται από αυτές και να εξετάσουν πώς μπορούν αυτά τα προϊόντα να συνεχίσουν να είναι πρεσβευτές της περιοχής, να αποκτήσουν υπεραξία, αλλά και να αναπτυχθεί μια ολιστική αντίληψη για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και να αποκτηθεί οικολογική συνείδηση.

Έγινε επίσκεψη στο «Τυροκομείο υιών Ι. Μπουκουβάλα», στο «Οινοποιείο Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου» και στον «Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Τυρνάβου». Και στις τρεις μονάδες, οι υπεύθυνοι υποδέχτηκαν πραγματικά θερμά και με χαρά, μαθητές κι εκπαιδευτικούς, τους ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις τους και απάντησαν στα ερωτηματολόγια που είχαν ετοιμάσει οι μαθητές, λύνοντας κάθε απορία τους. Το ΕΠΑΛ Τυρνάβου ευχαριστεί θερμά και τις 3 μονάδες για τον πολύτιμο χρόνο τους κι εύχεται να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ