ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Τ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Ε.Ε. ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΚΗΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ

Χρόνια προβλήματα, των λογιστών φοροτεχνικών, μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας Ακης Νασιώκας, με τη διοίκηση του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, στα γραφείο του στη Λάρισα.

Τα μέλη της διοίκησης ενημέρωσαν τον υποψήφιο βουλευτή για τα χρόνια αιτήματα του κλάδου, μεταξύ των οποίων είναι: «η κατάργηση του ορίου υπογραφής, η έκδοση ειδικής ρύθμισης για την ασφαλιστική κάλυψη των αδειών ασθενείας στους ιδιώτες λογιστές φοροτεχνικούς, η καθιέρωση ελάχιστης αμοιβής, η καθιέρωση συγκεκριμένης ετήσιας ημερομηνίας κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων, εξορθολογισμός των προστίμων και να είναι προϋπόθεση να είναι πτυχιούχοι οικονομολόγοι τα άτομα που αναλαμβάνουν θέσεις προϊσταμένων οικονομολόγων στο δημόσιο τομέα».

Τα μέλη ανάφεραν επίσης, ότι στην διάρκεια της πανδημίας «σήκωσαν» μεγάλο βάρος στην διεκπεραίωση των φορολογικών και οικονομικών συναλλαγών των πολιτών με το κράτος και το έργο τους γίνεται συνεχώς και πιο δύσκολο και απαιτητικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκδόθηκαν 3.000 νέες εγκύκλιοι και 1.200 νόμοι για φορολογικά και οικονομικά θέματα!

«Αν και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, κατέχει ένα σημαντικό θεσμικό ρόλο ως επιστημονικός οικονομικός σύμβουλος της πολιτείας και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στους τομείς της εθνικής οικονομίας, παρόλα αυτά, δεν εισακούονται οι προτάσεις του, και παράλληλα απαξιώνονται τα μέλη του, όταν επί χρόνια η πολιτεία δεν ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους για τον κλάδο…» υποστηρίζει ο κ. Νασιώκας.

Στη συνάντηση συμμετείχε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Γιώργος Χατζής, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Κουτσιμπογεώργος, ο γεν. γραμματέας Νίκος Νάτσιος, ο οικονομικός επόπτης Νίκος Χουλιάρας και τα μέλη Μαργαρίτης Τουλούφης, Ζήσης Καφφές και Βασίλης Θεοδωρούλης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ