ΣΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΔΕΥΑΤ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΦΘΗΝΟ

Συνάντηση με τους εργαζόμενους της επιχείρησης είχαν σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης

Τη συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΤ εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Τσιόπας Χρήστος , Παιδή-Νασίκα Μαρία και Λαγκιώλη-Μπίλιου Φανή κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες Ύδρευσης και Αποχέτευσης που σήμερα είναι δημοτικές και ζήτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που προβλέπει την ίδρυση ρυθμιστικής αρχής.

Την ίδια άποψη διατύπωσαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Επεσήμαναν δε πως δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης ιδιωτικής αρχής υδάτων. Δεν υπάρχει αγορά υδάτων ώστε η ρυθμιστική αρχή να παρακολουθεί και να ελέγχει τον ανταγωνισμό. Η ΔΕΥΑΤ είναι κοινωφελής μη κερδοσκοπική επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες στους δημότες. Οι υπηρεσίες ελέγχονται, αξιολογούνται και ρυθμίζονται από τους αιρετούς, δηλαδή από την τοπική κοινωνία. Η τιμολογιακή πολιτική ορίζεται από την δημοτική αρχή. Σε αυτό το πλαίσιο από το 2015 οι δημότες του Δήμου Τυρνάβου έχουν το πιο φθηνό νερό ενώ παράλληλα απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Ο αγώνας των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΤ δεν αφορά μόνο τους ίδιους αλλά όλους τους δημότες. Γι’ αυτό πρέπει να στηριχθεί από όλους ( που είναι αλήθεια ο δήμαρχος) η προσπάθεια που κάνουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ