ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ – ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ

Απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής Λάρισας του ΠΜΣ

Συμμετέχουμε στο νέο απεργιακό συλλαλητήριο Πέμπτη 16 Μαρτίου στις 11.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία (αμέσως μετά προχωράμε σε έκτακτη γενική συνέλευση). Θα είμαστε στην σύσκεψη συντονισμού του Εργατικού Κέντρου στην πανελλαδική σύσκεψη παραρτημάτων του ΠΜΣ!

Η προηγούμενη Απεργία, το τεράστιο σε όγκο και παλμό απεργιακό συλλαλητήριο της Λάρισας και η μαζικότητα των υπόλοιπων συλλαλητηρίων σε όλη τη χώρα, δείχνουν το δρόμο. Η υπεράσπιση της ζωής μας είναι στα χέρια μας. Δε θα αφήσουμε να απαξιώνεται καθημερινά. Υπάρχει οργή για τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα! Όλοι οι εργαζόμενοι νιώθουμε τους χώρους δουλειάς μας σαν μια απέραντη «κοιλάδα των Τεμπών». Η γνωστή πρακτική «πάμε κι όπου βγει» πρέπει να βρει εμπόδιο την αποφασιστικότητα των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς. Το «ποτέ ξανά» και το «συγγνώμη» το έχουμε ακούσει πολλές φορές από υπουργούς και πρωθυπουργούς

1. Μάτι Ιούλης 2018

2. Εύβοια, Αττική κτλ. Αύγουστος 2021

3. Το ακούμε και τις τελευταίες μέρες στα Τέμπη.

Το ακούμε διαχρονικά από ένα κράτος και κυβερνήσεις επενδυτών που τα κέρδη τους απαξιώνουν, όχι μόνο τον πολιτισμό, αλλά και την ίδια μας τη ζωή!

Από τύχη το 2022 δεν είχαμε νεκρούς και στον πολιτισμό!

1. Ατύχημα στο Ηρώδειο

2. Ατύχημα στην Επίδαυρο

3. Ατυχήματα σε τηλεοπτικά γυρίσματα

4. Ατύχημα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά όταν στην σκηνή βρίσκονταν μαθητές

Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…

Η πραγματικότητα αυτή σκοτώνει σε όλο τον κόσμο. Μόνο το 2021 σε χώρες της ΕΕ καταγράφτηκαν 1.389 σημαντικά σιδηροδρομικά ατυχήματα με συνολικά 683 νεκρούς και 513 τραυματίες και 97 από αυτά αφορούσαν συγκρούσεις τρένων. Κράτος και εργοδοσία γνωρίζουν πολύ καλά και κλείνουν τα μάτια. Δεν θα αφήσουμε αυτό το έγκλημα να συνεχιστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή, η οργή μας θα γίνει ένα ποτάμι διεκδίκησης.

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο αποφασισμένοι! Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη! Παλεύουμε για:

ü Σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μεταφορές σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κόντρα στην πολιτική που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

ü Άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφάλειας στις μεταφορές.

ü Μέτρα ασφαλείας σε όλους τους χώρους πολιτισμού για το κοινό και τους εργαζόμενους.

Ειδικά μπροστά στην νέα θερινή σεζόν απαιτούμε:

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε παραγωγές Δήμων και Περιφερειών, σε θέατρα και περιοδείες (συναυλίες, παραστάσεις), γυρίσματα, κόντρα στην εντατικοποίηση και εργασιακή εξουθένωση που οδηγεί και αυτή σε σοβαρά ατυχήματα.

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΝΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ