ΣΠΑΜΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ, ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για την Απεργία

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι και φωτορεπόρτερ που συσπειρωνόμαστε στο ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ, πορευόμαστε μέρες τώρα μαζί με χιλιάδες λαού και νεολαίας με την απαίτηση να μην συγκαλυφθούν οι αιτίες και οι πραγματικοί ένοχοι για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

Οι εργοδοτικές-κυβερνητικές πλειοψηφίες της αντεργατικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ που επικρατεί σε όλες τις Ενώσεις των ΜΜΕ, με τις πλάτες των αφεντικών, των διευθυντικών τους στελεχών και όλων των μεγαλοδημοσιογράφων αυτές τις μέρες κρώζουν σαν τα κοράκια “περί ατομικής ευθύνης “, για το δυστύχημα-προμελετημένο έγκλημα στα Τέμπη, πασχίζοντας και κρύψουν τις εγκληματικές πολιτικές ευθύνες όλων των ως τώρα κυβερνήσεων, αλλά και του μονοπωλιακού ομίλου στο σιδηρόδρομο, που από κοινού κοστολογούν τις ανθρώπινες ζωές με το κέρδος τους.

Αυτές οι πλειοψηφίες, κάτω από την πίεση των γεγονότων εξάγγειλαν απεργία, για άλλη μια φορά “βουβή”, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια οργάνωσής της, χωρίς την παραμικρή ενημέρωση-συζήτηση με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς, χωρίς απεργούς στο δρόμο, με πλαίσιο αιτηματων κάποιες ικεσίες προς τα αφεντικά τους, έτσι “για τα μάτια του κόσμου”,χωρίς πνοή.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν ψελίζουν έννοιες όπως “δημοσιογραφία και έλεγχος”, “ασφάλεια”, “ΣΣΕ”, “ενημέρωση”. Κλείνουν με την ταπεινή τους παράκληση προς τα αφεντικά των ΜΜΕ, που είναι ταυτόχρονα βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και κατασκευαστές να αφήσουν …..απερίσπαστους τους συνάδελφους, στο έργο της αποκάλυψης των πραγματικών αιτίων της δυστυχίας των πολλών, που είναι αυτοί οι ίδιοι σαν τάξη, το εκμεταλλευτικό τους σύστημα, το κράτος τους, οι διεθνείς λυκοσσυμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, οι πολιτικές όλων των κομμάτων τους που βάζουν στο ζύγι ανθρώπινες ζωές και πλούτη.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία να σπάσουμε τη σιωπή !
Συνεχίζουμε ακόμα πιο πολλοί,ακόμα πιο αποφασισμένοι ! Είναι ο μόνος τρόπος για να μη συγκαλυφθούν οι ευθύνες, ο μόνος τρόπος για να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. Η διαρκής πάλη των εργαζόμενων και της νεολαίας για το δίκιο είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φρένο, να ανατρέψει την αντεργατική- αντιλαϊκή πολιτική !

Παλεύουμε για :

• σύγχρονες, ασφαλείς, φτηνές μαζικές μεταφορές κόντρα στην πολιτική και σε αυτούς που την επεξεργάζονται και την εφαρμόζουν, που βάζει την ασφάλεια των επιβατών και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ζύγι του κόστους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, επομένως και κόντρα στην κερδοφορία των ομίλων.

• Αμεσα μέτρα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Ελεγχος εδώ και τώρα αντισεισμικής θωράκισης σε σχολεία, σχολές, νοσοκομεία, χώρους δουλειάς.

• Αμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας και της Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς και στα εξωτερικά ρεπορτάζ, ιδιαίτερα σε ακραίες καιρικές συνθήκες και φυσικές καταστροφές. Με γιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας από το κράτος και όχι υπαλλήλους των αφεντικών.

• Ενίσχυση του Δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας-πρόνοιας και την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτό

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες πολιτικής προστασίας

• Κλαδικές ΣΣΕ με υποχρεωτικότητα και επεκτασιμότητα, με ελεύθερη διαπραγμάτευση και όχι υπουργικές ντιρεκτίβες. Με πραγματικές αυξήσεις σύμφωνα με τις ανάγκες μας, που να καλύπτουν τις απώλειες τόσο των δέκα προηγούμενων χρόνων της κρίσης όσο και αυτές που προκλήθηκαν από την έκρηξη του πληθωρισμού και της ακρίβειας του τελευταίου διαστήματος. Με μόνιμη και σταθερή δουλειά και συγκροτημένα και κατοχυρωμένα δικαιώματα που να αντιστοιχούν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κλάδου, με σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο και κατάργηση κάθε ευέλικτης εργασίας.

• Παλεύουμε οργανωμένα, συγκροτημένα με ενότητα και αλληλεγγύη για να αλλάζουμε ολοένα το συσχετισμό που επιβάλλει “σιγή νεκροταφείου” στην ενημέρωση για τα δικαιώματα, τα προβλήματα, τις δράσεις και τις διεκδικήσεις του εργατικού-λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Μικρό μέρος της αποσιώπησης και της διαστρέβλωσης, αποκαλύφθηκε κάτω από το βάρος του εγκλήματος των Τεμπών. Παλεύουμε ώστε πρωταρχικό ζήτημα στην ενημέρωση να γίνουν τα προβλήματα των εργατικών, λαϊκών οικογενειών, της δράσης και των διεκδικήσεων ικανοποίησης των αναγκών τους από το εργατικό λαϊκό κίνημα.

• Ιση προβολή των πολιτικών θέσεων-απόψεων όλων των κομμάτων εκτός από τα φασιστικά.

• Κατάργηση όλων των αντεργατικών μνημονιακών νόμων μαζί και των Νόμων Χατζηδάκη, Λιβάνιου, Οικονόμου που τσακίζουν θέσεις εργασίας και μισθολογικά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, ελαστικοποιούν τους όρους δουλειάς, βάζουν φραγή στο απεργιακό δικαίωμα, επιβάλλουν λογοκρισία, αυτολογοκρισία και καταστολή.

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα με βάση την εποχή μας, καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.
Ολοι στην απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 15 Μάρτη, ώρα 12.00. Σταδίου 29, μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας

Συνεχίζουμε, συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας της Πέμπτης 16 Μάρτη, συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στα Προπύλαια, ώρα 11.30

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ