Ο ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΕ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας συμμετέχει στη νέα μεγάλη κινητοποίηση που οργανώνεται με σκοπό τη διαμαρτυρία για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών που, ειδικά στην περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, σημάδεψε τις καρδιές όλων.

Την Πέμπτη 16-3-2023 με στάση εργασίας από 12.00 ως 14.30, με συμμετοχή στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Πλατείας Λάρισας και ακολούθως στη νέα μεγάλη πορεία, μαζί με όλους τους υπόλοιπους πολίτες της Λάρισας, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εργάτες, τους δημοσίους υπαλλήλους, τους ιδιωτικούς υπαλλήλους και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Καλούμε τους συναδέλφους μας, καθώς και όποιον αισθάνεται κοντά στο Σύλλογο και στον κλάδο, να δώσουν και πάλι δυναμικά το παρόν στο ίδιο σημείο συγκέντρωσης που επιλέξαμε και την προηγούμενη φορά, επί της οδού Μαρίνου Αντύπα στην Κεντρική πλατεία, από την πλάγια πλευρά του Δικαστικού Μεγάρου.

Η Λάρισα αποτελεί το κέντρο της χώρας, κυρίως όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο και είναι υπόθεση όλων μας να διαφυλάξουμε την ομαλή λειτουργία των μεταφορών αυτών. Το σπουδαιότερο μέσο μεταφοράς για εμάς ήταν, είναι και θέλουμε να συνεχίσει να είναι το τρένο. Αφορά εμάς τους ίδιους, όλες τις λαϊκές οικογένειες, τις μετακινήσεις των δικών μας ανθρώπων, τις μετακινήσεις των παιδιών μας.

Ζητάμε, από την Πολιτεία να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες της για την κακή κατάσταση που παρατηρείται σε πολλούς τομείς, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα και που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές όλων μας.

Ζητάμε να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες, ποινικές και πολιτικές, για το φοβερό δυστύχημα, να μην υπάρξει κανενός είδους συγκάλυψη και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Να μην αφήσουμε να συνεχίζεται ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης από μερίδα του τύπου που δίνει βαρύτητα αναλόγως των συμφερόντων που φαίνεται ότι εξυπηρετεί, από όποια πλευρά κι αν συμβαίνει αυτό.

Ζητάμε ασφάλεια και υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών σε όλο το φάσμα που έχει να κάνει με τις πρωταρχικές και κύριες ανάγκες του ανθρώπου.

Στις Μεταφορές

Στην Υγεία

Στην Παιδεία

Στην Ενέργεια

Στην Πρόνοια

Στο ασφαλιστικό σύστημα

Ζητάμε πάνω από τις καμπύλες κόστους – οφέλους να τοποθετηθεί η αξία της ανθρώπινης ζωής κυρίως, αλλά και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν το 2023 Δημοτικά Σχολεία, όπου τα παιδιά στεγάζονται σε κοντέινερ, ακόμη και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, δεν είναι δυνατό να περνάμε από μισογκρεμισμένες γέφυρες, από κακοφτιαγμένους δρόμους, τα Νοσοκομεία μας και τα Κέντρα Υγείας να μην λειτουργούν με επαρκές προσωπικό και με πλήρη κάλυψη των υλικοτεχνικών τους αναγκών, να ζητείται μεμονωμένα βοήθεια από ιδιώτες προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των δομικών μονάδων του συστήματος γενικότερα.

Το μήνυμα μας απευθύνεται προς όλους τους εκπροσώπους των πολιτικών παρατάξεων, προς όλους τους φορείς εξουσίας, κεντρικής ή τοπικής και δεν εκφράζει καμία κομματική θέση, αλλά μια γενικότερη προτροπή για να φτιάξουμε τον κόσμο μας αρκετά καλύτερο. Για εμάς και για τις επόμενες γενιές.

Αποτελεί χρέος όλων μας να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ