ΡΕΚΟΡ ΦΟΡΟΜΠΗΞΙΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Γιάννης Καριπίδης για την τρελή υπερφορολόγηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Δόθηκαν τα απολογιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ για το 2022. Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι μπήκαν φόροι το 2022 4,8 δις παραπάνω από τον στόχο του προυπολογισμού και αποτελούν ρεκόρ όχι μόνο 5ετίας, όπως σεμνά αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών αλλά ρεκόρ όλων των εποχών!

Με άλλα λόγια η διατήρηση συντελεστών ΦΠΑ στα υψηλότατα σημερινά επίπεδα, με τις τιμές της ενέργειας να έχουν εκτοξευτεί και τα καύσιμα να έχουν φτάσει στο θεό, οι φόροι που έχουν συλλεγεί από τον ελληνικό λαό ως ΕΜΜΕΣΟΙ φόροι, είναι κραυγαλέο παράδειγμα αναλγησίας και φορομπηχτικής διάθεσης.

Η τραγική σχέση άμεσων και έμμεσων φόρων (19 δις άμεσοι και 36 δις έμμεσοι φόροι) δίνουν μια αναλογία 35/65 % που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ σχεδόν στην ελληνική οικονομική ιστορία.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που εγκαλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για φορομπηχτική διάθεση προς τη μεσαία τάξη, ξέσκισε κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό στους έμμεσους φόρους πχ στον ΦΠΑ, που υπεραπέδωσε κατά 4,2 δις ευρώ!

Αυτά τα ασύλληπτα ποσά χρησιμοποιήθηκαν για να δοθούν στους παρόχους ενέργειας με τον γνωστό σκανδαλώδη τρόπο. Η υπερφορολόγηση του ελληνικού λαού με την χρήση αντιλαϊκών ΕΜΜΕΣΩΝ φόρων δείχνει την σκληρή ταξικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Όσο και αν η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ ωραιοποιεί τα πράγματα και ΔΕΝ ερμηνεύει σωστά την αύξηση των φόρων, η σκληρή αναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων 35% προς 65% (19 δις προς 36 δις: σύνολο περίπου 55 δις), εμφανίζει απροκάλυπτα την πιο φορομπηχτική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης:

ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ