Ν. ΓΑΤΣΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Απαντώντας στην καταγγελία του πρώην δημάρχου κ. Ν. Ευαγγέλου για δήθεν κινδύνους στο 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε:

«Αποτελεί κατάκτηση για το Δήμο Ελασσόνας το γεγονός ότι κατάφερε μέσα σε δύσκολες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας και του σεισμού να ξεκινήσει και να ολοκληρώσει τη μετεγκατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας σε ένα νέο σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο, μετά από χρόνια αγωνίας και πιέσεων των γονέων και της σχολικής κοινότητας.

Η πρόταση για τη μετεγκατάσταση είχε έρθει τότε στο δημοτικό συμβούλιο και η αντιπολίτευση του κ. Ευαγγέλου την καταψήφισε. Ήταν η πρώτη φορά που η ομάδα του κ. Ευαγγέλου δεν ευθυγραμμίστηκε με την επιθυμία της σχολικής κοινότητας.

Ακολούθησε η διαδικασία της προκήρυξης και το ενδιαφέρον του ιδιοκτήτη του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το 1ο Νηπιαγωγείο. Συγκροτήθηκε τότε επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας του κτιρίου και στις 5/11/2020 η επιτροπή επισκέφτηκε το χώρο και έδωσε την έγκρισή της για τη μίσθωση του κτιρίου.

Σημειώνεται ότι στην επιτροπή συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, μία πολιτικός μηχανικός της ΚΤΥΠ ΑΕ, μία υπάλληλος της Διεύθυνσης Υγιεινής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ένας υπάλληλος της ΔΟΥ Λάρισας και ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Ελασσόνας.

Όταν το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει την πίστωση για το έργο της διαμόρφωσης των νέων χώρων του 1ου νηπιαγωγείου η αντιπολίτευση του κ. Ευαγγέλου την καταψήφισε. Ήταν η δεύτερη φορά που η ομάδα του κ. Ευαγγέλου δεν ευθυγραμμίστηκε με την επιθυμία της σχολικής κοινότητας.

Και ενώ το σχολείο λειτουργεί από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, ο κ. Ευαγγέλου δημιουργεί θέμα εκ του μηδενός, για την ασφάλεια των νηπίων στην αυλή του σχολείου. Εξηγήσαμε στον κ. Ευαγγέλου στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η Επιτροπή Ελέγχου καταλληλότητας εξέτασε τους χώρους του σχολείου και έκρινε το κτίριο κατάλληλο για σχολική μονάδα, παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση των ενοίκων της οικοδομής γίνεται μέσα από το προαύλιο του σχολείου.

Στο σημείο αυτό η Επιτροπή συνέστησε η είσοδος να παραμένει κλειδωμένη καθ’ ολη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και έτσι γίνεται από την πρώτη μέρα. Ωστόσο, πριν λίγες μέρες, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει την οριστική παραλαβή του έργου, η αντιπολίτευση του κ. Ευαγγέλου καταψήφισε και πάλι. Ήταν η τρίτη φορά που η ομάδα του κ. Ευαγγέλου αρνούνταν να συμβάλει στη λύση για το 1ο Νηπιαγωγείο. Ο νέος χώρος διαμορφώθηκε με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων πλην της ομάδας του κ. Ευαγγέλου.

Ο κ. Ευαγγέλου είχε στη διάθεσή του 5 χρόνια, για να λύσει το πρόβλημα του νηπιαγωγείου και δεν το έκανε. Κρύβεται πίσω από μία μελέτη που δανείστηκε από το Δήμο Κηφισιάς και πίστευε ότι μπορεί να την αντιγράψει και να την υλοποιήσει μέσω κάποιας χρηματοδότησης. Δυστυχώς ούτε την αντιγραφή της μελέτης ολοκλήρωσε, ούτε χρηματοδοτικό πρόγραμμα βρήκε, ούτε εναλλακτικό σχέδιο είχε για το μεσοδιάστημα.

Επιδεικνύοντας ευελιξία και πραγματικό ενδιαφέρον η νέα διοίκηση ολοκλήρωσε τη μελέτη του νέου κτηρίου μετά από προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την κατέθεσε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών και αναμένει την ένταξη της στο πρόγραμμα. Εντωμεταξύ εξασφάλισε τη λειτουργία του σχολείου σε μισθωμένο χώρο μέχρι την ένταξη, τη δημοπράτηση και την ανέγερση του νέου σχολείου. Από τους πρώτους μήνες της θητείας της η νέα Διοίκηση ασχολήθηκε με το πρόβλημα και κατάφερε αφενός να ευθυγραμμιστεί με την επιθυμία της σχολικής κοινότητας και αφετέρου να δώσει λύση, άμεσα με την προσωρινή μετεγκατάσταση και σε βάθος χρόνου με την ανέγερση του νέου κτηρίου.

Κανένας κίνδυνος λοιπόν δεν ελλοχεύει στο 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας για κανέναν, πόσω μάλλον για τα νήπια του σχολείου, που απολαμβάνουν ένα σχολικό περιβάλλον αισθητικά και λειτουργικά άρτιο, κατάλληλο για την ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη.

Πολλές φορές ζητήσαμε από τον κ. Ευαγγέλου να ενημερώνεται από τις υπηρεσίες, προτού κάνει τις δημόσιες καταγγελίες του, αλλά δεν φαίνεται να τον απασχολούν αυτά. Αρκεί να ικανοποιήσει το εκλογικό του ακροατήριο με «πυροτεχνήματα», αδιαφορώντας για την άσκοπη αναστάτωση και ταλαιπωρία των πολιτών και των υπαλλήλων. Και επειδή με την ανακοίνωσή του αναστάτωσε γονείς, εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους, έτσι χωρίς λόγο, να του θυμίσουμε ένα γνωμικό: “Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ