Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΛΛΑ… ΑΟΡΑΤΗ

Μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στην επιτροπή ισότητας του δήμου Λαρισαίων

Την επιτροπή Ισότητας του Δήμου Λαρισαίων, επισκέφτηκαν την Τρίτη 14 Μαρτίου, οι μαθητές του Τομέα Υγείας – Πρόνοιας & Ευεξίας του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές της Β΄ τάξης βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας και συνομίλησαν με την Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης και υπεύθυνη της Επιτροπής Ισότητας κα. Ρίτα Απρίλη, την ψυχολόγο του τμήματος Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δ. Λαρισαίων κα. Νίκη Τσιούγκου και τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης κ. Δημήτρη Δεληγιάννη.

Η διδακτική αύτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος για την Έμφυλη Βία που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας με τον τίτλο «Stop, η αγάπη ΔΕΝ αφήνει σημάδια» από τους εκπαιδευτικούς Γαλάτου Βασιλική, Παραπανήσιου Ευθυμία, Διάλλα Χρυσούλα και με την υποστηρικτική καθοδήγηση της ψυχολόγου του σχολείου κα. Νήμα Βάσια.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να παρακολουθήσουν τις εισηγήσεις σχετικά με θέματα ισότητας των φύλων, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας στην καθημερινή μας ζωή, αλλά και τις δράσεις του Δήμου αναφορικά με την ενεργό πολιτειότητα και τον τρόπο που αποφασίζει μια κοινωνία να ενδυναμωθεί και να αλλάξει, θέτοντας στο επίκεντρο τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της. Ακολούθησε συζήτηση, ενώ στη συνέχεια διατυπώθηκαν απόψεις αναφορικά με βιωματικές εμπειρίες των μαθητών και στερεοτυπικές αντιλήψεις, με επίκεντρο τη στάση των νέων, απέναντι σε κάθε είδους αλλαγή.

Ευχαριστούμε θερμά τους εκπροσώπους του Δήμου για την άμεση ανταπόκριση και την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, που είχε ως στόχο την πληρέστερη πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση της ομάδας μας, αναφορικά με την έκταση και τις συνέπειες της έμφυλης βίας, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται παγιωμένες στερεοτυπικές αντιλήψεις και προκαταλήψεις για τη θέση των δύο φύλων στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ