ΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ ΚΟΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ.

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λάρισας του κόμματος

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που έχει καθιερωθεί να τιμάται στις 8 Μαρτίου, ως ημέρα μνήμης των αγώνων για τα δικαιώματα των γυναικών, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Λάρισας, πραγματοποίησε επίσκεψη στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Σωτήρη Βούλγαρη και συγκεκριμένα στα γραφεία του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων του Δήμου Λαρισαίων.

Σκοπός της εθιμοτυπικής επίσκεψης , ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ως δράση σε θέματα του φαινομένου της έμφυλης βίας και των έμφυλων στερεοτύπων κατά της γυναίκας , όλων των ηλικιών , που υφίστανται κάθε μορφής κακοποίηση, σωματική, λεκτική, ψυχολογική.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ,πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της λειτουργίας και του έργου του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Λάρισας, από την κοινωνικό λειτουργό, Βασιλική Δοβλατανιώτη, η οποία έδωσε λεπτομερή στοιχεία για τη δομή και τη λειτουργία τους , και ειδικότερα τον τρόπο διαχείρισης των περιστατικών που προκύπτουν καθώς απαιτείται εχεμύθεια και παράλληλα εγρήγορση από εξειδικευμένο προσωπικό.

Επίσης, η κα Δοβλατανιώτη, πληροφόρησε τους παρευρισκομένους, για το έργο που επιτελείται στοχευμένα ,σε όλες τις Δομές και τα Παραρτήματα που υπάρχουν ανά την Ελλάδα που παρέχουν την υποστήριξη που χρειάζονται οι γυναίκες προκειμένου να επανακτήσουν τον έλεγχο στη ζωή τους και να προχωρήσουν αυτόνομα.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος , με τη Βουλευτή και τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής , να δηλώνουν πόσο χρήσιμος και εξειδικευμένος είναι ο υπάρχων φορέας , που λειτουργεί στον Δήμο Λαρισαίων από το 2013, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινότητας απέναντι στην διαχρονική ανισότητα που διέπει το γυναικείο φύλο και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια , με τις συνεχείς γυναικοκτονίες , τείνει να γίνει η νέα πανδημική κρίση.

Ενώνουμε τις φωνές μας και επιθυμία μας όλων μας , είναι να συμβάλλουμε από κοινού ώστε να ενισχύσουμε και να ενδυναμώσουμε τις γυναίκες και τα παιδιά τους που στο παρελθόν αντιμετώπισαν κάποια είδους κακοποιητική συμπεριφορά για να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους, χωρίς βία και φόβο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Βουλευτής του του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, η υποψήφια Βουλευτής Σταυρούλα Μπαγιώτα και εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο γραμματέας, Γιάννης Μαλάκος, η αναπληρώτρια Γραμματέας, Ειρήνη Μπεκιάρη και τα μέλη, Φράντζη Σαμαρίνα, Γρηγορία Καματέρη και Γρηγόρης Γκουντόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ